fcb.portal.reset.password
Xavi, a la roda de premsa.

Xavi, a la roda de premsa. FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB.

“Tot està en joc i hem de ser positius”. Són dos conceptes que Xavi Hernández ha reiterat en roda de premsa. El segon capità donava la cara després de la dolorosa derrota d’Anoeta, que ha allunyat el liderat a tres punts. “Estem entrenant-nos de valent, en una setmana atípica sense partit. A causa de dissabte passat estem enfadats amb nosaltres mateixos. Sabem que és l’hora de la veritat, no es pot fallar més”, declarava.

En aquesta línia, amb el derbi madrileny de rerefons, manifestava: “Depenem de nosaltres i això ens fa ser positius. Estem preparats per a diumenge, és una bona oportunitat per redreçar els tres punts que tenim de menys. Tot el que ve és decisiu”. I afegia: “Els tres som candidats i el Barça és el vigent campió. Estem en una posició òptima per aconseguir la Lliga, els tres títols. Està tot intacte, anem a ser optimistes, com a mínim des de dins”.

Al costat de Martino

Respecte al partit contra la Reial Societat, Xavi reconeixia: “No ens va sortir res, vam canviar a línia de tres, però tampoc sortia res (defenses). Hi ha dies que el contrari està millor, que tu no estàs fi. És futbol ". Així, el ‘6’ blaugrana s’ha posat al costat del tècnic, especialment autocrític a Sant Sebastià: “Quan es perd es busquen culpables, aquest cop se n’ha fet l’entrenador i no és just. Ens vam equivocar tots plegats”.

De les paraules de Martino ha indicat que se’n denotava “autocrítica i humilitat”: “El míster és transparent, el que diu la premsa ens ho diu a nosaltres”. Continuava: “Té una filosofia molt clara de joc. És un líder natural, un home de grup, amb moltes ganes de guanyar”. D’aquesta manera l’ha vist en els dos últims entrenaments: “Motivat, molt intens, tranquil i segur”.

Personalment, Xavi confessava: “M’enfada no ser partícip, com tots els jugadors, és humà, però amb tot el respecte”. Concloïa: “Em sento còmode quan veig molta gent davant meu. I ens sentim incòmodes quan no dominem el joc”.

L’aclariment

En la compareixença, Xavi Hernández ha aprofitat per aclarir les especulacions que deien que a Anoeta va deixar d’escalfar per decisió pròpia i va tornar a la banqueta. “L’entrenador és el que mana. La meva educació no em permet prendre decisions per sobre de l’entrenador. No ho faria mai a la vida. Aquesta és la filosofia de Can Barça. Em donen l’ordre que no sortiré i me’n vaig a la banqueta”.

Tornar a dalt