fcb.portal.reset.password
Ter Stegen, en la seva presentació al Camp Nou.

Ter Stegen, en la seva presentació al Camp Nou. FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB.

Marc-André ter Stegen ja és el porter del FC Barcelona. El jugador de Mönchengladbach s’ha estrenat com a culer dirigint-se als mitjans amb unes paraules en castellà: “Encara no parlo bé l’espanyol ni el català. Per a mi és important poder parlar en castellà, ho intentaré. Gràcies per la rebuda tan cordial. M’alegro molt de ser aquí i espero tenir molts èxits amb el Barça”.

El director de futbol, Andoni Zubizarreta, l’ha definit com un porter “ràpid, àgil, decidit, amb bon joc aeri, bon un contra un i amb una bona relació amb la línia defensiva quan l’equip juga alt en la pressió. Té un marge de millora important, com tothom, i a més juga molt bé amb els peus”.

Preguntat pel salt que suposa deixar el Borussia Mönchengladbach per fitxar pel FC Barcelona, el porter ha reconegut que “és un pas endavant molt important”. “És un repte personal que crec poder tirar endavant”, ha afegit. “El FC Barcelona és un dels clubs més grans del món i ha tingut molt èxit en els últims anys. Aquest any no hi ha hagut títols, però espero que en el futur sí. Per a mi és complir un somni”, ha afirmat.El Barça és un equip amb una llarga tradició i mai vaig plantejar-me parlar amb altres equipsMai va dubtar del seu fitxatge pel Barça. “Per mi no hi havia cap altre possibilitat. Des del principi em vaig concentrar en el Barça. És una cosa especial, està una categoria per sobre del Mönchengladbach. És un equip amb una llarga tradició i mai vaig plantejar-me parlar amb altres equips”, ha confirmat. Tant Andoni Zubizarreta com el vicepresident Jordi Mestre han volgut agrair “les facilitats” donades pel Borussia Mönchengladbach a l’hora de realitzar el traspàs, amb un cost de 12 milions d’euros.

Marc-André ter Stegen ha reconegut que Oliver Kahn ha estat sempre un dels seus referents. “És important quan ets jove que t’inspiri un porter com ell, que ha estat un dels millors del món. Al final, però, has de crear-te el teu propi estil i això és el que he fet. Ara toca fer un pas més”, ha declarat.

El nou porter també s’ha referit a Víctor Valdés, que deixarà el Club aquest 30 de juny. “Víctor Valdés és un porter espectacular que ha fet molt per a l’equip i que durant tots els anys ha guanyat molts títols. Sempre ha demostrat el seu rendiment i mereix un gran comiat, però jo em concentro en la meva feina”, ha manifestat ter Stegen.

En aquest sentit, ter Stegen ha explicat que creu que el seu joc s’adaptarà al que exigeix el FC Barcelona. “Sé on arribo i m’alegro del repte que se’m presenta, és una de les coses més maques que hi ha. Vull adaptar-m'hi bé. Crec que serà una bona casa per a mi”, ha conclòs.

Mestre: "Invertirem el que sigui necessari"

El vicepresident del FC Barcelona, Jordi Mestre, ha assegurat que el FC Barcelona invertirà durant aquest mercat d'estiu "el que sigui necessari per fer un equip competitiu". Mestre, però, no ha volgut dir la xifra concreta de què es disposa.

Tornar a dalt