fcb.portal.reset.password
Ter Stegen aixeca el dit polze i mira a càmera

Ter Stegen, abans de l'entrevista / FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB

Marc-André ter Stegen va viure aquest dijous el seu primer dia com a nou porter del FC Barcelona. Un cop acabada la seva presentació oficial, va tenir temps d’atendre els mitjans del Club en una entrevista en què parla de les seves virtuts per jugar al Barça, dels seus progressos amb l’idioma i on revela, també, algunes de les coses fins ara més desconegudes per al públic culer.

Què se sent com a nou jugador del FC Barcelona?

“És una sensació molt nova per a mi jugar en un club diferent. Estic molt content i m’alegro per la feina que m’espera aquí”.

S’ho havia imaginat mai, això de poder jugar al Barça?

“El Barça, crec que també des de petit, ha estat un somni per a mi. Per a mi era i és l’única opció que he considerat. M’han donat aquesta oportunitat, m’alegra molt ser aquí i tinc moltes ganes de poder ser sobre la gespa i jugar”.

S’ha estat parlant de vostè des de fa mesos. Va ser difícil no dir res quan ja sabia que fitxaria?

“Teníem partits importants amb el Borussia Mönchengladbach i em vaig concentrar en la meva feina. Sempre prefereixo concentrar-me en el proper partit abans que en el futur que ha de venir. El que fas ara ho pots treballar, però el futur encara està per arribar. Sóc molt feliç de poder dir que a partir de la temporada que ve jugaré al Barça”.

Què espera de la seva estada al Barça?

“Espero que tinguem èxits. És molt important per a l’equip i també per a mi. Vull ajudar l’equip perquè segueixi creixent. Vull demostrar el meu rendiment i transmetre la sensació als companys que al seu darrere tenen algú que ho fa bé, que no té cap problema amb això, i crec que per a mi és una tasca perfecta”.

I quins reptes es marca?

“Serà important que m’acostumi a l’idioma. Segurament és el més important per poder entendre’m amb els companys, i això ho vull fer des del principi. També vull continuar millorant, adaptant-me a l’idioma i a la nova cultura. Si aconsegueixo això, crec que tot anirà bé”.

Des de quan aprèn castellà?

“Ha estat difícil les últimes setmanes. Amb el Borussia Mönchengladbach ens jugàvem el tram final del curs i m’he concentrat en aquesta situació, perquè també era important com m’acomiadava d’allà. En aquest sentit, hem pogut fer poca cosa en els darrers mesos, però intento millorar i espero arribar a l’inici dels entrenaments sabent-ne una mica més que ara”.

Allà potser va practicar amb l’Álvaro Domínguez i el Juan Arango...

“Amb el Juan vaig arribar a escriure una mica. Si se’m diu fàcil i a poc a poc, també ho puc entendre”.

Creu que suportarà la pressió que suposa l’exigència d’haver de guanyar sempre?

“Sé el que se’m ve a sobre. Estic informat sobre tot això i, en tot aquest temps, ja sé que aquí l’exigència és màxima i que només val guanyar. Faré tot el possible perquè el Barça triomfi”.

L’any passat el Barça no va guanyar cap títol. És aquesta una motivació més per fer-ho bé?

“Sí, seria maco que el Barça tornés a guanyar la temporada vinent. Crec que el Barça té l’oportunitat de seguir allà a dalt, com ja hi ha estat aquest curs. Va tenir l’oportunitat de guanyar la Lliga fins a l’última jornada i espero que l’any que ve arrenquem guanyant i puguem assolir grans fites”.

Com creu que lliguen l’estil de joc del Barça i les seves característiques com a porter?

“Crec que les meves virtuts encaixen amb el Barça. Crec que no hi ha cap altre equip que jugui així. M’agrada molt jugar un futbol així. Crec que encaixem de forma perfecta i ho vull demostrar en el futur”.

Com es definiria?

“Sóc molt ambiciós. Vull sempre el millor per a l’equip i crec que per això treballo cada dia. Tant per millorar jo com perquè millori l’equip”.

Quins creu que són els seus punts forts i dèbils?

“Crec que sóc un porter participatiu i que també corre alguns riscos. Avui dia crec que s’ha tornat més normal córrer alguns riscos. Aquest és el meu estil. Evidentment, sempre es pot millorar i sempre hi ha coses en què es pot anar progressant. I aquest és el millor lloc per fer-ho”.

Va dir en roda de premsa que Oliver Kahn ha estat sempre la seva referència. Per què?

“Admiro de Kahn la seva obsessió per guanyar partits. Crec que, en el seu cas, la seva voluntat no era lluir-se ell mateix, sinó posar l’equip per davant perquè guanyés. Va escriure una història rere l’altra al Bayern, on va ser molt important. Crec que aquesta obsessió per guanyar és una de les millors virtuts que es poden tenir”.

Què implica ser el successor de Valdés?

“Ell ha tingut anys fenomenals aquí i ha guanyat molts títols amb el Barça. És clar que ha deixat empremta. Ha viscut moments històrics aquí. Crec que ha estat un gran porter i només ens podem treure el barret amb tot el que ha fet pel Club. Ara, però, comença quelcom nou, i jo m’alegro per això que ha de venir. Ara hi haurà un porter molt diferent sota pals, segurament faré les coses diferents, però espero adaptar-me bé”.

I de Luis Enrique, el nou entrenador, què n’opina?

“Va fer molt per aquest equip. Va guanyar moltes coses. Crec que amb la seva experiència personal també pot ajudar l’equip. Pot transmetre vivències personals i aportar coses. Sempre és difícil, si no has estat un jugador amb molt èxit, poder transmetre segons quines coses. Per això crec que ell és l’home perfecte per a aquest càrrec”.

Serà company de Messi, Iniesta, Piqué i companyia. Què en pensa?

“Tinc la sort de poder jugar al mateix equip que els millors jugadors del món. Millor jugar amb ells que contra ells. Crec que tenim coses bones per davant”.

Álvaro Domínguez o Juan Arango li van parlar de la Lliga espanyola?

“Se m’ha dit que la gent d’aquí segueix molt el futbol. Que la gent està boja pel futbol. Crec que sempre m’he concentrat en allò que és important per a mi, que és el futbol. Jo visc pel futbol. No crec que se m’hagin de donar gaires consells, tot i que sempre és bo rebre informació. L’Álvaro de vegades explicava coses de l’Atlètic i està bé que te’n parlin, però al final el més important és tenir les teves pròpies experiències. Ja en tinc ganes”.

Quines diferències veu entre la Bundesliga i la Lliga espanyola?

“Crec que a Espanya el futbol és més estètic, més ràpid. Encara no puc dir gaires més coses perquè no hi he jugat, però en qualsevol cas estarà bé veure-ho. És un goig veure partits de la Lliga espanyola”.

La cara menys coneguda

Té alguna mania relacionada amb el futbol?

“En principi no. Només sóc especial pel que fa als meus guants, però a banda d’això no tinc cap altra mania. Crec que sóc una persona molt normal”.

Què passa amb els seus guants, si es pot saber?

“No és res. Simplement que poso molta cura que ningú més se’ls posi. Si ja no me’ls he de posar jo, cap problema. Però si encara els he de dur prefereixo quedar-me’ls per a mi”.

Té Facebook, però no Twitter ni Instagram.

“Sé que aquí Twitter és més popular que a Alemanya. També Facebook ho és. Crec que per a mi no seria dolent tenir un compte de Twitter i donar als fans l’oportunitat de conèixer-me millor”.

Va comentar l’última jornada amb Domínguez, ex de l’Atlètic?

“Amb el Borussia teníem un últim partit amistós a Bergisch Gladbach. Quan tornàvem s’estava jugant la primera meitat i la vam veure al bus. Vam veure el primer gol del Barça i l’Álvaro anava amb l’Atlètic... És una pena que no guanyés el Barça”.

A banda del futbol, quines aficions té?

“Intento treure’m el màxim de carnets de conduir possibles. Però no només això. Intento anar fent coses, com millorar en els idiomes...”

De quins carnets parla?

 “De vaixell, moto... Intento anar fent”.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();