FC Barcelona - UD Almeria: Reacció amb gols (4-1)

El Barça supera un incòmode Almeria amb dianes d’Alexis, Messi, Puyol i Xavi Ho podia haver tancat a la primera part, però li ha tocat patir fins quasi al final L’equip es redimeix així de la dura derrota d’Anoeta i aprofita l’empat al derbi madrileny

Fins al minut 83 el Barça no s’ha vist coll avall el seu triomf contra l’Almeria. El 4-1 definitiu ha estat un resultat estrany. Se’l mereixia sobradament en un primer temps amb més futbol que gols (2-1 indicava el marcador). A la segona, en canvi, la intensitat ha baixat i el panorama no s’ha aclarit fins que un Puyol tot coratge ha col·locat el 3-1. Confirmava una victòria imprescindible després de la derrota soferta a Anoeta a la jornada anterior i el 2-2 registrat en el derbi madrileny. Ara, el liderat queda a un punt.

La nit havia començat prou bé. Alexis Sánchez se seguia guanyant la fama d’‘obrellaunes’. Una vegada més el davanter xilè ha encetat el compte golejador blaugrana, en aquesta ocasió amb una acció d’oportunista en aprofitar un rebuig del porter Esteban a un xut de Cesc (min 8). El Barça intentava jugar ràpid i intens. Li faltava una mica de finor, però l’aniria assolint progressivament. Per on feia més mal era per la banda dreta, on Alves i Alexis feien anar de corcoll el lateral Dubarbier.

Rosca exquisida

Leo Messi deixaria el seu segell inimitable al matx amb un gran gol de falta (min 24). La pilota ha dibuixat una rosca de fora cap a dins inabastable per a Esteban. El Barça dominava i atacava. Però entre el seu monòleg s’hi ha colat un nou córner rival, culminat amb gol des de l’àrea petita per Trujillo (min 26). Per joc i oportunitats, aquest 2-1 vigent al descans era poc menys que incomprensible. Molt curt. El Barça creava perill constant, amb la tripleta ofensiva formada per Neymar, Messi i Alexis molt mòbil i activa.

La possessió blaugrana s’enfilava al 78% i havia disparat 14 vegades en acabar la primera meitat. A la segona, l’equip s’acabaria mostrant més efectiu, tot i que li ha costat recobrar la precisió i el ritme anterior. La situació s’ha posat perillosa, amb l’Almeria començant a treure el cap pels dominis de Valdés. Calia prémer l’accelerador de nou i urgia tancar el matx. En la primera jugada col·lectiva lluent del període Neymar ha perdonat el tercer (min 65). En la segona, a continuació, un defensa visitant salvaria ‘in extremis’ el gol de Messi.

Com si estigués ensumant l’amenaça, l’argentí ha tornat a adquirir protagonisme. Iniesta entraria al minut 79 per assegurar la possessió i aportar més idees al davant. De córner arribaria la sentència, al 83. Messi ha saltat més que el seu defensor i ha enviat l’esfèrica al travesser. Puyol, tot cor, la recollia sense botar i firmava el 3-1 a plaer. Respirava el Camp Nou i corejava el nom del capità. Alliberat el Barça i enfonsat l’Almeria, Xavi posaria la cirereta amb un gran gol des de fora de l’àrea.