fcb.portal.reset.password

Cristiano Ronaldo i Busquets, durant l'últim Clàssic al Camp Nou / FOTO: ARXIU FCB

Acostumats a veure’ls cara a cara sovint, el Barça-Madrid d’aquest dissabte (18 hores, Canal+ Liga i GolT) es presenta amb més interrogants que els últims. Principalment, perquè tots dos equips no s’enfronten des del 2 de març, ara fa gairebé vuit mesos. En els últims temps aquesta circumstància no s’ha produït mai. Cal remuntar-se fins al 2010 per trobar dos Clàssics tan espaiats en el temps. És per aquesta raó que el Barça-Madrid d’aquesta tarda arriba amb més força que els últims. Torna la passió pel futbol.

A tres punts

Aquesta incertesa, però, va més enllà de l’espai de temps transcorregut des de l’últim Barça-Madrid. Cal afegir-hi la bona trajectòria dels homes de Tata Martino durant tot el tram inicial de temporada, en què encara no han estat derrotats, i el bon moment blanc des de l’última aturada. Les dues victòries contra el Màlaga (2-0) i el Juventus (2-1) han retornat la confiança a un equip que havia quedat a cinc punts del Barça abans dels compromisos de seleccions. Ara n’és a tres.

Incògnites a tots dos equips

Serà, també, un Clàssic amb poques baixes clau i moltes incògnites. A l’apartat d’absències només hi figuren els lesionats Jordi Alba, Dos Santos i Afellay i els descartats Cuenca i Oier per part culer i Xabi Alonso per part madridista. Tot i les escasses baixes cap dels dos equips té un onze tipus definit.

Al Barça, els principals interrogants són a l’eix de la defensa, on Puyol, Mascherano, Bartra i Piqué, que ha treballat al marge fins dijous, s’han de repartir dues places. Al Madrid els dubtes són al migcamp i a les bandes. La presència de Bale en l’onze inicial podria fer variar el dibuix blanc dels últims compromisos.

Tornar a dalt