FC Barcelona – Granada CF: Igual de fiables (4-0)

L’equip supera les nombroses baixes i tomba el Granada amb els gols d’Iniesta (pen), Cesc (pen), Alexis Sánchez i Pedro Al minut 81 ha debutat amb el primer equip Adama, que ha agradat l’estona que ha estat sobre la gespa

Res pot amb aquest Barça a la Lliga. Aquest dissabte, al Camp Nou, s’ha desfet del Granada tot i tenir plena la infermeria. Els gols d’Iniesta i Cesc al primer temps –tots dos des del punt de penal– i els d’Alexis Sánchez i Pedro al segon han assegurat la victòria després d’una nova aturada a la Lliga. El retorn a la competició ha estat rodó: han marcat quatre jugadors diferents, Pinto s’ha quedat a zero, ha debutat amb el primer equip Adama Traoré i ningú ha lamentat les absències de Valdés, Alves, Xavi o Messi, que ha ofert la Bota d’Or al Camp Nou abans del matx.

Iniesta: capità i galons

El Barça ha començat entonat. Una rematada d’Alexis i un gol anul·lat a Iniesta per falta prèvia han posat la por al cos a un Granada que s’ha plantat al Camp Nou ple de bones intencions però que patia per sortir amb la pilota controlada. La pressió blaugrana funcionava i l’equip voltava l’àrea visitant amb molt de perill. En una de les arribades culers, Foulquier ha comès penal sobre Cesc. Iniesta, capità aquest dissabte, ha decidit llançar-lo i convertir-lo en gol.

A cop de penal

El Granada ha respost mitjançant Piti, l’home més resolutiu dels andalusos. Un cacau seu ha anat a parar al travesser. Més endavant, Pinto ha hagut d’anar a terra per evitar un gol de falta del ‘20’ visitant. I fins aquí l’amenaça granadina. El Barça, dominador del partit, atacava a partir de Neymar Jr, amb més llibertat de moviments que mai. Ell ha forçat les grogues a Iturra i El Arabi, i totes dues lluny de l’extrem esquerre on se’l pressuposava a priori.

La jugada del 2-0, però, ha tingut altres protagonistes. Han estat els mateixos de l’1-0, però invertits: Iniesta ha sofert una empenta de Fran Rico que ha transformat en gol Cesc des del punt fatídic.

Alexis fa el tercer

Pedro ha dut el perill a l’inici de la represa. Una rematada franca del ’7’ des de dins de l’àrea ha marxat massa alta. Minuts més tard, l’extrem canari ha forçat la segona groga d’Iturra, que ha deixat el Granada amb deu jugadors a 25 minuts per al final. Tot i això, una galopada de Nyom hauria pogut suposar el 2-1. No ha estat així i, en la jugada següent, Alexis ha rematat el rival després d’un contracop letal.

Debuta Adama

Martino ha mogut la banqueta amb el 3-0 al marcador. Busquets i Alexis han deixat pas a Song i Sergi Roberto. A falta de vuit minuts per al final també ha arribat el torn d’Adama Traoré. Amb el dorsal ‘28’, el jugador nascut a l’Hospitalet de Llobregat ha ocupat el lloc de Neymar Jr i ha tingut temps de demostrar el talent que l’acompanya. Seu ha estat gairebé el 4-0, finalment obra de Pedro després d’una brillant assistència de Cesc. La rúbrica d’un Barça fiable i líder.