FC Barcelona – Getafe: Instint assassí (4-0)

Els gols de Cesc (2) i Messi (2) liquiden el Getafe i apropen els quarts de final

Quanta raó tenia el Tata Martino. Leo Messi ha tornat amb mirada assassina, tal com assegurava el tècnic, i també amb l’instint golejador d’allò més polit. En mitja hora de partit dues dianes seves han sentenciat una eliminatòria contra el Getafe que ja s’havia encarregat de posar molt de cara Cesc Fàbregas, també autor d’un doblet.

El 4-0 del Camp Nou deixa l’accés als quarts de final molt a prop per als culers. Abans, però, tocarà jugar-se el liderat a la Lliga al Vicente Calderón, en una cita a la qual el FC Barcelona arriba en un dels millors moments de la temporada.

Cesc fa el primer

Tot i tractar-se d’una cita de menor rellevància que la de dissabte el partit amb el Getafe ha començat molt viu. Sobretot el Barça ha arrencat intens. Sergi Roberto, Iniesta i Cesc triangulaven amb rapidesa a la zona de tres quarts i generaven perill constant al marc de Codina. La bona sortida blaugrana ha trobat el premi del gol al minut 8, quan Pedro ha posat una centrada perfecte per a Cesc, que amb una rematada a contrapeu ha foradat la porteria visitant.

Centrades a dojo

La bona tònica culer s’ha mantingut amb l’avantatge al marcador. La profunditat d’Alexis i Montoya per banda dreta es traduïa en nombroses centrades perilloses per a un Getafe que, això sí, s’ha mantingut ordenat en tot moment. Els de Luis García allunyaven una pilota rere l’altra de la seva àrea i, en la faceta ofensiva, només han pogut amenaçar Pinto amb accions a pilota aturada. A la mitja part, l’1-0 era més que merescut.

El segon, de penal

Si a la primera meitat la dreta havia estat la banda més productiva del FC Barcelona, a la segona Pedro ha estat el far culer en atac. Una centrada del canari des de l’esquerra s’ha anat fregant el pal i, minuts més tard, ell ha estat qui ha provocat el penal de Valera que ha acabat suposant el 2-0. Cesc Fàbregas ha estat l’encarregat d’executar la pena màxima, imparable per a Codina.

Messi torna per la porta gran

El ‘4’ culer ha canviat la seva ubicació al camp just després de segellar el doblet. L’entrada de Leo Messi al terreny de joc, enmig d’una grandíssima ovació, ha reubicat el d’Arenys a la posició d’Iniesta, el jugador substituït. En mitja hora el crac argentí ha tingut prou temps per deixar uns quants detalls de qualitat..., i per fer dos gols. El tercer ha arribat després d’una assistència de Montoya, que s’havia incorporat a l’atac per a sorpresa del Getafe. El quart, en l’última acció del matx, ha quedat demostrat que el seu olfacte golejador segueix com sempre. Messi ha tornat amb gana.