Els segons a l’ombra

Els segons a l’ombra

Unzué, que torna al Club, serà el sisè segon entrenador del primer equip en l’última dècada

Juan Carlos Unzúe será el segon de Luis Enrique. El tècnic navarrès comença així una nova etapa al FC Barcelona on anteriorment ja hi ha estat present en diferents càrrecs. En la darrera dècada el càrrec de segon entrenador ha tingut noms prou importants. En fem un repàs.

Henk Ten Cate (2003-06)

La mà dreta de Frank Rijkaard va estar les tres primeres temporades de l’etapa del tècnic al Club. L’exjugador holandès, conegut per la seva forta personalitat, va ser una peça important en la recuperació del Barça d’ara fa una dècada. Amb ell assegut a la banqueta els blaugrana van guanyar les Lligues 2004/05 i 2005/06 i també la Lliga de Campions 2006, així com la Supercopa d’Espanya 2005.

Johan Neeskens (2006-08)

El seu successor va ser un altre exjugador holandès. En aquest cas, també un ex del Barça: Johan Neeskens. Va ser ajudant de Rijkaard en els seus dos últims anys al Club, del 2006 al 2008, en què només es van assolir una Supercopa d’Espanya al 2006.

Tito Vilanova  (2008-12)

El canvi d’entrenador al 2008 va implicar, també, un moviment a l’àrea de segon entrenador. Josep Guardiola va venir acompanyat per Tito Vilanova, un altre exfutbolista culer. En el seu cas, format a la Masia, de la casa, coneixedor de l’estil i els mètodes barcelonistes. Tito va ser el segon de Guardiola durant quatre anys, els més exitosos de la història del Club. En quatre anys es van guanyar 14 títols.

Jordi Roura (2012-13)

L’adéu de Josep Guardiola va acabar amb Tito Vilanova com a primer entrenador. Un altre exjugador, Jordi Roura, que ja formava part del cos tècnic com a analista de partits, va ocupar el lloc deixat per Tito com a segon. Durant aquest any tots dos van assolir la Lliga dels rècords, en què es van sumar un total de 100 punts.

Jorge Pautasso (2013-14)

Jorge Pautasso va aterrar a Barcelona de la mà de Gerardo Martino. El primer argentí segon entrenador des de Rogelio Poncini el 1984 -segon de César Luis Menotti- va viure un únic any a Barcelona. Pautasso, exjugador a l’Argentina i Xile, no va poder assolir cap títol durant el seu curs a Can Barça.

Juan Carlos Unzué (2014-?)

L’últim en ocupar la plaça de segon entrenador ha estat Juan Carlos Unzué. L’exporter del Barça, qui va defensar la porteria culer durant un total de 36 partits, viurà ara la seva tercera etapa al Club. Del 2003 al 2010 va ser l’entrenador de porters del primer equip. Durant la temporada 2010/11 va ser el tècnic del Numància, abans de recuperar la seva plaça com a entrenador de porters durant el curs 2011/12. Durant l’últim any ha acompanyat a Luis Enrique com a segon entrenador al Celta de Vigo.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut