fcb.portal.reset.password

 

Les ciutats d’Amsterdam i Barcelona estan connectades futbolísticament des de fa tres dècades. Des de llavors, un total de 20 futbolistes han vestit les samarretes de l’Ajax i el FC Barcelona. A la llista figuren des d’icones per a totes dues entitats, com Johan Cruyff, fins a grans golejadors com Patrick Kluivert o Zlatan Ibrahimovic.

Els primers, als anys 70

Precisament Johan Cruyff va ser el primer a vestir totes dues samarretes. El crac dels anys 70 va deixar l’Ajax per incorporar-se al FC Barcelona l’estiu del 1973. Més endavant, Cruyff dirigiria també el Dream Team blaugrana i el seu fill Jordi, format a les categories inferiors de l’Ajax fins al 1988, també jugaria fins al 1996 al Camp Nou. A banda de Cruyff, el 1974 també el seu compatriota Johan Neeskens deixaria l’Ajax per jugar a Barcelona.

Witschge, el tercer

Van haver de passar més de 15 anys perquè Ajax i Barça tornessin a vincular-se. Va ser gràcies a Richard Witschge, jugador a Amsterdam fins al 1991. Després va jugar al Camp Nou durant dos anys. El jugador holandès acabaria tornant a defensar la samarreta de l’Ajax en dues etapes diferents.

A finals dels 90, allau holandès

El gran ‘boom’ de jugadors holandesos al Barça arribaria a finals dels 90. Amb Louis van Gaal a la banqueta van arribar al Camp Nou Winston Bogarde, Frank i Ronald de Boer, Michael Reiziger i Patrick Kluivert, tots amb passat a l’Ajax. En aquesta llista també s’hi pot incloure el finès Jari Litmanen. El 2000 va arribar Marc Overmars i al 2004 Edgar Davids va completar un gran mig any sota les ordres de Frank Rijkaard.

Més properament s’han incorporat al FC Barcelona Maxwell i Zlatan Ibrahimovic, també amb experiències prèvies a l’Ajax.

Trajecte invers

Són menys els jugadors que han jugat primer al Barça i després a l’Ajax. El primer és el cas de Michael Laudrup, blaugrana fins al 1994 i jugador de l’Ajax durant la temporada 1997/98. Després també Roger Garcia, Gabri, Oleguer Presas i el cedit Isaac Cuenca viatjarien a Amsterdam després d’haver passat per Can Barça. Bojan Krkic, cedit ara fa una setmana, és l’últim vincle entre Barcelona i Amsterdam.

Tornar a dalt