Cinquantenari agredolç de Marc Bartra amb el primer equip

Va disputar el seu primer Clàssic, va ser dels destacats, va marcar i es va lesionar en la jugada de l’1-2 de Bale

La final de la Copa del Rei va suposar el partit oficial número 50 de Marc Bartra amb el primer equip del Barça. Ja des de la prèvia el seu nom va sonar amb força per les molèsties físiques que arrossegava i pels pocs efectius de què disposava l’equip a l’eix de la defensa. Finalment, Bartra va poder jugar i va ser un dels futbolistes blaugrana més destacats en la cruel derrota per 1-2 davant el Reial Madrid.

Golejador i recuperador

El central va ser l’autor de l’únic gol blaugrana, amb un cop de cap impecable al minut 66, i el jugador que més pilotes va recuperar del partit (12). En els 87 minuts en què va participar, al costat de Mascherano, va fer dues rematades a porta, va completar 31 de 36 passades intentades i va rebutjar fins a 15 pilotes.

El seu primer Clàssic va finalitzar després del gol decisiu de Gareth Bale. Tal com ell va explicar a la conclusió del matx, l’acció de l’1-2 en què va perseguir l’extrem gal·lès li va provocar “una rampa i la pujada dels isquiotibials”.

26 de 50 aquest curs

Bartra està vivint la seva temporada més activa amb el Barça. Amb fitxa del primer equip des del curs anterior (tot i que va debutar el 2010), en el present suma 26 compromisos entre Lliga (16), Champions League (4) i Copa del Rei (6). Aquest va ser el seu segon gol de la campanya 13/14 i el tercer en la seva trajectòria amb el primer equip.