fcb.portal.reset.password

Els jugadors del Barça ha compartit una estona amb els nens i nenes de Palestina / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

L’estadi de Dura ha estat l’escenari, en aquest ‘Peace Tour’, de la primera presa de contacte dels jugadors del Barça amb la pilota. Amb la presència completa de tots els jugadors i els membres del staff tècnic, els aficionats que omplien l’estadi d’aquesta localitat, propera a Hebron, han gaudit de prop de les estrelles que habitualment veuen per la televisió. Dempeus i amb la mateixa passió que han demostrat a Betlem, els aficionats palestins han seguit amb atenció tots els exercicis dels jugadors.

Com si fos un partit oficial

Com si es tractés d’un partit al Camp Nou, tots els jugadors han saltat al terreny de joc amb la primera equipació i amb el ‘Cant del Barça’ sonant als altaveus. L’equip s’ha sentit com a casa, amb rètols que els donaven la benvinguda en català. Un per un han saltat a la gespa artificial de l’estadi, mentre l’speaker els presentava a tots pel seu nom.

També la llotja presentava l’aspecte habitual de qualsevol partit oficial. El president Sandro Rosell, acompanyat dels vicepresidents Josep Maria Bartomeu, Javier Faus i Jordi Cardoner, estava a primera fila al costat de Jibril Rjoub, màxima autoritat del futbol a Palestina.

Durant la primera mitja hora, els homes de Tata Martino han fet diferents exercicis amb 40 nois i noies de l’acadèmia de futbol de Palestina. Els joves futbolistes, d’entre 8 i 12 anys, han rebut les instruccions de primera mà d’uns futbolistes que per un dia han fet també d’entrenadors. Després del contacte amb els joves palestins, l’equip ha fet una suau sessió de treball. Abans, però, han fet una breu volta d’honor per saludar tots els aficionats d’aquest peculiar estadi, que només tenia graderies a la tribuna i en un fons.

El públic embogia amb la presència dels seus ídols, especialment amb Leo Messi. Els flaixos de les càmeres de fotos i dels telèfons mòbils il·luminaven l’equip des de les grades. A peu de gespa, més de 200 periodistes seguien encuriosits una jornada que ha tingut com a cloenda l’actuació de Muhammad Assaf, un jove palestí que va guanyar el concurs televisiu ‘Arab Idol’ i que és una icona entre el jovent del país.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();