Barça-Ajax: Sabies que...

Barça-Ajax: Sabies que...

Les dades i curiositats del primer partit oficial entre dos clubs històrics com són el FC Barcelona i l’Ajax d’Amsterdam, entrenat per l’exblaugrana Frank de Boer

- Barça i Ajax, amb una llarga trajectòria a Europa, no s’han enfrontat mai en un partit oficial anteriorment.

- Abans de perdre la tornada de semifinals contra el Bayern de Munic, en l’edició anterior de la Lliga de Campions, el Barça portava 21 partits invicte al Camp Nou, dels quals 16 els va guanyar.

- L’última visita d’un equip holandès al Camp Nou data de la temporada 1997/98, amb l’empat a dos gols davant el PSV Eindhoven.

- El balanç total del Barça contra equips de la Lliga holandesa, l’Eredivisie, és de cinc victòries, sis empats i una derrota.

- Al Camp Nou, el Barça no ha perdut mai contra un equip holandès, amb un total de tres partits guanyats i tres d'empatats.

- L’Ajax acumula vuit derrotes consecutives contra equips de la Lliga espanyola. L’última victòria dels d’Amsterdam és contra el Celta de Vigo (1-0), a la Lliga de Campions 2003/04.

- Bojan Krkic tornarà una altra vegada a enfrontar-se contra el Barça, amb el qual va fer 26 gols entre el 2007 i el 2011. La temporada passada va jugar al Camp Nou amb el Milan.

- També tornen al Camp Nou l’entrenador Frank de Boer i el secretari tècnic Marc Overmars.

- Un altre jugador de l’Ajax ja sap què és jugar al Camp Nou. Christian Poulsen va vestir la samarreta del Sevilla (2006-2008) i va enfrontar-se sis vegades contra els blaugranes.

- Cesc Fàbregas ja s’ha enfrontat a l’equip holandès en Lliga de Campions. En la fase de grups de la temporada 2005/06 i, amb l’Arsenal, el d’Arenys de Mar va guanyar 1-2 a Amsterdam i va empatar 0-0 a Londres.

- Els internacionals amb Espanya s’han vist recentment les cares amb el jugador finlandès de l’Ajax Niklas Moisander. Va ser en el partit disputat el 6 de setembre i que va acabar 0-2 amb un gol de Jordi Alba.

- El Barça ha iniciat la Lliga de Campions a casa en set de les deu últimes edicions (inclosa la que comença aquest dimecres).

- Els blaugranes no perden en el debut de la Champions des de la temporada 1996/97, quan va caure contra el Newcastle a Saint James’ Park (3-2).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut