fcb.portal.reset.password

La delegació blaugrana, fent el Wai Prah / FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB

A banda dels partits, els acords comercials i les accions solidàries, el protocol és també un dels aspectes que cal cuidar durant les gires. Aquest dilluns s’ha tornat a comprovar a Bangkok, poques hores després de l’arribada de l’equip. El FC Barcelona ha fet la tradicional ofrena de flors davant una imatge dels monarques de Tailàndia sobre un altar, acompanyada de la salutació característica del país: el Wai Prah. Es tracta d’un gest habitual entre les delegacions destacades que arriben al país.

La representació del Barça ha recaigut en els jugadors Xavi Hernández i Víctor Valdés, acompanyats del vicepresidents Josep Martia Bartomeu i Jordi Cardoner i dels directius Ramon Pont, Josep Moix i Josep Ramon Vidal-Abarca. Xavi ha estat l’encarregat de dipositar un ram de flors a l’altar, mentre que Valdés ha lliurat una samarreta del Barça.

Un gest de respecte i reconeixement

Tot seguit, la delegació blaugrana ha procedit a fer el Wai Prah, que consisteix a ajuntar les palmes de la mà a l’alçada del pit i al mateix temps abaixar el cap amb un somriure. Aquest gest simbolitza respecte cap a l’altra persona i reconeixement de la seva importància. El gest s’ha fet també de cara als més de 50 mitjans de comunicació que gravaven l’escena com a senyal de respecte i agraïment a tot el poble tailandès.

El rei Bhumibol Adulyadej ‘Rama IX’, de 85 anys, és el cap d’estat que fa més temps que és al càrrec de tot el món i una figura respectada al país. De fet, és molt habitual veure quadres amb la seva figura o la de la seva esposa, Mom Rajawongse Sirikit, en multitud d’altars a peu de carrer de la ciutat de Bangkok.

Cal recordar que el poble tailandès també ha cuidat el protocol habitual i ha rebut el FC Barcelona amb collars de flors a l’aeroport de Bangkok.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();