fcb.portal.reset.password

Xavi celebra un gol / FOTO: ARXIU FCB

L’Eurocopa de Xavi Hernández ha anat de menys a més. A la final, contra Itàlia, el recital del migcampista blaugrana va ser majestuós: assistència mil·limètrica a l’espai per a Jordi Alba en la jugada del 2-0 i recuperació i assistència cap a Fernando Torres en l’acció del 3-0. Ningú en tota la competició ha manat més al migcamp.

Supera la barrera dels 600

De fet, Xavi Hernández és el jugador que més passades ha intentat en tota la competició (fins a 620). De totes aquestes, un altíssim 86% (520) han arribat al seu destinatari, xifres que tenen un mèrit extra si tenim en compte la posició en què juga Xavi, sempre rodejat de rivals en la zona de creació. Cap altre jugador n’ha fet més de 600.

Només a la final, Xavi va completar 84 de les 92 passades que va provar. Una lliçó d’efectivitat que va permetre a Espanya jugar com mai abans en aquesta Eurocopa.

Tres més al Top-10

La classificació de jugadors amb més passades intentades té encara més protagonisme blaugrana. Sergio Busquets, amb 513, és el quart d’aquest llistat (amb un encert del 84%), mentre que Jordi Alba (501 passades, 84% d’encert) i Andrés Iniesta (465 passades, 75% d’encert) són cinquè i sisè, respectivament.

Tornar a dalt