fcb.portal.reset.password

Vilanova, a la roda de premsa. FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB.

Tranquil, amb ganes i confiat en els seus jugadors, Tito Vilanova afronta el seu primer Clàssic de Lliga després de comptar per victòries tots els compromisos que ha dirigit a la Lliga i a la Champions. “No és fàcil fer-ho, és la cinquena vegada en tota la història que guanyem els sis primers partits. Possiblement, és el millor moment des de l’inici, però durant el que queda de temporada potser n’hi hauran de millors”, ha declarat el tècnic, que enfoca amb normalitat el matx.

Això sí, amb vuit punts d’avantatge sobre els blancs, és conscient que l’equip té “una gran oportunitat”. Al mateix temps, recordava: “Si al principi de Lliga ens haguessin dit que ara estaríem a 2 i que podríem posar-nos a 5, tots ho hauríem signat”.

“Només es juga un partit de futbol”

Sobre la càrrega simbòlica que podria tenir el Barça-Madrid, Vilanova ha estat rotund: “Només es juga un partit de futbol, res més, estar a 5 o a 11 punts. Si algun dia s’ha de discutir de política ja es farà en un altre lloc. Això és esport”. I afegia: “Al Camp Nou, banderes catalanes n’hi ha sempre i mosaics se n’han fet molts. Quan anem a altres camps veiem altres tipus de banderes i no passa res”.

El dubte de Piqué

D’altra banda, l’entrenador no ha pogut revelar si Gerard Piqué estarà disponible per al Clàssic. “Ha fet l’entrenament després d'estar dies parat. Demà veurem com ve, com s’ha recuperat”. Segons ell, “depèn del seu peu, de res més. De les seves ganes, no n'hi ha dubte, hi ha dedicat totes les hores possibles i més. Ha fet el màxim per ser-hi”.

De fet, ha admès que l’alineació barcelonista vindrà marcada per la sessió de diumenge al matí. De Song, una de les possibles alternatives a Piqué, ha apuntat: “Venia per fer de pivot i en casos puntuals de central, i ho ha hagut de fer abans del que pensàvem. Les baixes dels centrals han fet que hagués de fer un curs intensiu i més ràpid del previst”.

Un Barça recognoscible

De totes maneres, jugui qui jugui, Tito Vilanova té clar com sortirà el seu equip: “Portem cinc temporades intentant jugar d’una manera determinada. Alhora estem veient que els rivals se’ns tanquen al darrere, sense jugar-nos de a tu i això ens obliga a buscar matisos o variants”. A més, si hagués d’agafar un matx d’aquesta temporada com a referent, seria precisament l’anada de la Supercopa contra el Madrid. “Per mi, és el millor partit que hem jugat, amb diferència. Si hi ha coses d’aquest partit que ens puguin servir, les utilitzarem”, assenyalava.

Sense sorpreses i molta Lliga

Sobre l’etern rival, l’entrenador culer manifestava: “Com més partits, més et coneixes. Sabem el que faran, com ho plantejaran i ells saben com ho farem nosaltres. No crec que ens sorprenguem a aquestes alçades”. I ha continuat dient: “Tenen una plantilla boníssima, que ha costat molts més milions que la del Barça i és possible que et guanyin. La ratxa de tantes victòries seguides que hem tingut sobre ells surt del normal”. Amb tot, Vilanova considera que en un Clàssic “mai hi ha un favorit clar” i que, passi el que passi, “quedarà encara moltíssima Lliga”.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();