fcb.portal.reset.password

Tito Vilanova, en roda de premsa / FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB

Tito Vilanova ha repassat tota l’actualitat blaugrana, que no és poca, en la roda de premsa d’aquest divendres a la tarda. El tècnic es mostra il·lusionat amb l’arribada de Neymar al FC Barcelona: “És un jugador que pot jugar en diverses posicions, no només a la banda esquerra. També pot fer-ho per darrere del davanter. Creiem que la seva adaptació serà bona, és un jugador de molt nivell, que té treball defensiu i tàcticament l’ajudarem perquè s’adapti al futbol espanyol i europeu. Hem de recordar que el volien tots els grans d’Europa i tenim la confiança que donarà un nivell alt. Té gol, cosa que necessitem”.

No hi ha dubtes sobre el seu futur

Preguntat també per la seva continuïtat, Tito Vilanova ha insistit que seguirà dirigint el primer equip blaugrana la temporada vinent: “Ho puc dir més alt però no més clar. No hi ha res a aclarir. L’any que ve entrenaré el Barça”.

En aquest sentit, ha explicat que hauria entès que el Club busqués un altre entrenador quan ell va haver de marxar a Nova York i que també ho entendria ara. No és el cas, però. “Quan un té una malaltia com he tingut jo és normal que s’hagin de fer revisions, i potser alguna no la podré fer a Barcelona. És una cosa que el Club ja sap, jo l’he exposada. No podem saber què ens passarà en un futur. Ara per ara, els metges m’han dit que tiri cap endavant i és el que faig”.La d'Abidal és una decisió de Club consensuada. Tant de bo vagi a un altre club gran i pugui demostrar que pot tornar a jugar al màxim nivell

El futur d’Éric Abidal ha estat un altre dels temes de la roda de premsa. Vilanova s’ha remès a la compareixença de dijous i ha repetit que “és una decisió de Club consensuada”. A més, ha afegit: “Em sap molt greu. Sabem que no trobarem un central esquerrà amb les seves condicions i que el seu és un cas excepcional. Tant de bo vagi a un altre Club gran i pugui demostrar que pot tornar a jugar al màxim nivell”.

Vilanova ha confirmat també que Abidal, que aquest divendres ha tornat a treballar amb el grup, està previst que tingui minuts contra el Màlaga en el que serà el seu últim partit com a blaugrana.

Reforç a la defensa

Sense Abidal, Vilanova ha explicat que cal reforçar la rereguarda de l’equip: “Necessitàvem reforçar-nos en aquesta posició, sempre ho he dit. Esperem també que Puyol es recuperi bé i pugui ajudar-nos tot el que no ha pogut ajudar-nos aquest any”. Sobre Puyol, reconeix que l'ha estranyat que hi hagi gent “que dubtés de la seva professionalitat, quan ell és un exemple”.Per part meva no hi hauria cap problema si Valdés es queda un any més, el seu comportament sempre ha estat exemplar

Per acabar, el tècnic ha valorat la situació de tres jugadors de la plantilla: Valdés, Villa i Thiago. Quant al porter, Vilanova ha afirmat: “Per part meva no hi hauria cap problema si es queda un any més, el seu comportament sempre ha estat exemplar”. Ha reconegut no haver parlat amb el davanter asturià sobre la seva continuïtat: “No hem parlat amb ell. La valoració que puc fer d’ell és molt positiva”. Per acabar, s’ha referit a la situació de Thiago: “Només puc dir que és un jugador molt valorat. És el futur del Barça i ens agradaria que es quedés, però també depèn d’ell”.

Tornar a dalt