fcb.portal.reset.password
Tito Vilanova aplaudint els seus jugadors des de la banqueta del Camp Nou. FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB

Tito Vilanova, al Camp Nou. FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB.

Tito Vilanova s’ha sumat al selecte grup d’entrenadors que aconsegueixen guanyar el títol de Lliga en el seu debut a la banqueta blaugrana. Josep Samitier, Enrique Fernández, Helenio Herera, Terry Venables, Louis van Gaal i Pep Guardiola ja ho havien aconseguit anteriorment. El tècnic gironí estrena, amb aquest títol, el seu palmarès com a primer entrenador. Com a segon, en va guanyar 14.

Debut i títol

El tècnic català s’ha convertit en el setè entrenador del Club que guanya la Lliga en la temporada del seu debut a la banqueta blaugrana. El mèrit d’aquest èxit és majúscul, i més si tenim en compte els mesos que s’ha perdut l’entrenador gironí recuperant-se de la seva malaltia. Una victòria de l’equip, de Tito, i d’un excel·lent treball de l’‘staff’ tècnic del Futbol Club Barcelona. La temporada 2012/13 pot ser recordada com la 'Lliga de Tito'.

Aquesta és la quarta Lliga en les darreres cinc temporades, un èxit que confirma el cicle victoriós del conjunt blaugrana aquests últims anys, i un triomf que suposa el primer trofeu del tècnic de Bellcaire d’Empordà com a primer entrenador d’un equip.

Setè tècnic blaugrana que ho aconsegueix

Tito no és el primer que aconsegueix aquesta fita. La temporada 1944/45, Josep Samitier es va estrenar a la banqueta blaugrana guanyant el títol de Lliga, ho va aconseguir superant a l’etern rival, el Reial Madrid, que va ser segon a només un punt. Enrique Fernández va ser el segon tècnic debutant en aconseguir-ho, el curs 1947/48. Deu temporades més tard, la 1958/59, un altre gran entrenador de la història del Club va afegir-se a la llista: Helenio Herrera. L’argentí superava, novament, el Reial Madrid.

Van haver de passar 25 anys perquè Terry Venables fos el quart entrenador a sumar-se a la llista. La temporada 1984/85 el tècnic anglès superava, sumant 53 punts, l’Atlètic de Madrid. Els matalassers acabaven segons amb 43 punts. Els dos últims tècnics que van guanyar una Lliga l’any del debut van ser, la temporada 1997/98, Louis van Gaal, en la seva primera etapa a Can Barça, i l’últim a sumar-s’hi va ser el tècnic de Santpedor, el tècnic de les Sis Copes: Pep Guardiola.

Tornar a dalt