fcb.portal.reset.password

Valdés, a la roda de premsa d'aquest divendres. FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB.

Víctor Valdés ha ofert una roda de premsa aquest divendres al matí a la sala de premsa Ricard Maxenchs per explicar els motius de la seva decisió de no seguir al Barça més enllà del seu contracte actual. El porter s’ha mostrat agraït al Club i als seus socis, però ha reconegut un cert cansament després de tant de temps. Així ho exposava:

“Fa vint anys que sóc a la casa, uns deu a la Masia i dotze al primer equip. He tingut la sort de compartir vestidor amb els millors jugadors del món i aixecar tots els títols. El Barça m’ho ha donat tot. L'hi dec tot. Jo i la meva família. Però la porteria d’aquest club pesa molt i des de petit he sentit aquesta responsabilitat. És una decisió que he anat madurant cada temporada i a poc a poc et va esgotant. Considero que el meu cicle futbolístic acaba amb l’actual contracte, és a dir, l’any que ve, i ho comunico al Club quan es posa en contacte amb mi per oferir-me la renovació. No volia que s’especulés amb la meva professionalitat i l’amor pels colors. Agraeixo l’oferta, però la decisió era irrevocable”.

La porteria d’aquest club pesa molt i des de petit he sentit aquesta responsabilitat

El porter ha volgut aclarir per què ho va fer públic el mes de gener, que és quan, segons ha dit, va decidir-ho definitivament: “Per evitar especulacions, em vaig veure obligat a llançar el comunicat a títol personal. El Club opinava diferent. Sé que hi pot haver gent decebuda i els demano disculpes, no era la meva intenció. He anat de cara a l’aficionat, amb sinceritat i transparència”.

Obert a trobar la millor solució

Pel que fa al seu futur immediat, Valdés ha afirmat amb fermesa: “El meu cicle acaba a la finalització i la realitat és que tinc un any més de contracte”. I seguia: “Estic obert a buscar la millor solució perquè hi surti guanyant el Barça i jo”. En aquest sentit, es mostrava rotund: “Defensaré aquesta samarreta i aquest escut a mort fins a l’últim dia”.

Defensaré aquesta samarreta i aquest escut a mort fins a l’últim dia

D’altra banda, el de Gavà ha tingut un record al seu entorn més directe: “Gràcies als companys i a la gent que m’ha donat suport durant tots aquests anys i especialment en aquests mesos de silenci que han estat molt durs per a mi”. I ho ha fet extensible a tota la gent del Club: “Ni en 50 vides tornaré tot el que m’ha donat el Barça. M’he sentit molt valorat. Totes les directives han apostat per mi, pel grup i per la filosofia. M’he sentit molt estimat”.

Ni en 50 vides tornaré tot el que m’ha donat el Barça, m’he sentit molt valorat

Preguntat pels millors moments viscuts, Valdés ha declarat: “Em quedo amb les vivències dins del vestidor i la nit més especial, la de París el 2006”. “El pitjor? Les derrotes, les malalties, els comiats i els moments de decepció compartits amb els companys amb intimitat”, assenyalava.

L’han acompanyat els altres tres capitans, Puyol, Xavi i Iniesta, i ha indicat el que considera bàsic per al guardià dels pals blaugrana: “Per mi el porter del Barça ha de ser el millor del món en l’un contra un. Més que el joc amb els peus, que sempre se'n parla, això és el més important”.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();