fcb.portal.reset.password

L'exblaugrana Edmilson analitza el Barça de Vilanova / FOTO: ARXIU FCB

José Edmilson va jugar al primer equip del Barça entre les temporades 2004/05 i 2007/08. Vestint la samarreta blaugrana va guanyar dues Lligues -2005 i 2006-, dues Suercopes d’Espanya aquests mateixos anys i va aixecar la seva primera i única Lliga de Campions. El 2006 a París.

El brasiler, ocupava la posició de migcentre en els esquemes del que va ser el seu tècnic al Camp Nou, Frank Rijkaard. Per això ha explicat quines creu que són les claus de l’èxit de Sergio Busquets i ha valorat l’excepcional nivell de joc de Leo Messi. Edmilson ha parlat també de la nova etapa amb Tito Vilanova a la banqueta i ha subratllat la bona línia de treball del Club com la clau de l’èxit del planter del Barça.

En la nova etapa del Barça de Tito Vilanova, es manté el mateix bloc. Creu que aquest equip seguirà guanyant?

“Sí, crec que la filosofia del Barça ja ve de molts anys, des de l'època de Cruyff i sempre ha demostrat jugar un gran futbol. Mai he vist un equip jugar tan bé com en l'etapa de Guardiola, amb tanta possessió, amb tants gols i tanta qualitat. Potser ara tindrà una mica més de dificultat, però Tito fa temps que és amb aquests jugadors, ja sap la mentalitat de tots i ells el coneixen. La filosofia de treball serà la mateixa i el Barça pot ser el mateix Barça, tan fort com els últims anys.”

Quan vostè jugava al Barça, Messi tot just començava, es podia imaginar que seria el que és ara?

“Amb un jugador que té un talent com el de Messi, sí. Jo vaig arribar el 2004 i el veia pujar del Barça B per entrenar amb nosaltres, i li deia als meus amics: "Aquest noi farà alguna cosa gran en el futur". Crec que té molt mèrit arribar a un nivell tan alt i mantenir-se durant tant de temps. El més difícil no és arribar sinó romandre i Messi, els últims anys està essent el millor. Ho demostra amb gols i amb la seva actitud al camp. Tant de bo segueixi fent molts gols i el Barça segueixi guanyant.”

Vostè jugava de migcentre amb Rijkaard. Els últims anys ha jugat Sergio Busquets i es diu que és el millor del món, què n’opina d'ell?

“Per mi va ser una sorpresa perquè quan pujava del planter el veia una mica despistat, però l’any amb Guardiola al Barça B el va ajudar molt. Era la posició de Guardiola i ell dirigia l'equip com volia. La qualitat de Sergio amb l'ajuda d'un mestre com Guardiola ha fet que avui sigui una de les claus de l'equip, un pilar al mig camp juntament amb Xavi i Iniesta.”

Creu que hi ha algun altre lloc on es treballi tant el planter com al Barça?

“Crec que de tot treball cal recollir els seus fruits. El Barça va passar una etapa de cinc o sis anys sense guanyar res i comprant jugadors a tot arreu, després es van adonar que al seu costat hi havia nois tan bons com els jugadors pels que es podien pagar milions. No és res contra aquests jugadors, però el planter del Barça és un diamant d’on cada any es poden treure jugadors. Això és el millor del Barça, que cada any millora i treu jugadors que tenen capacitat de jugar al Barcelona i en el futur en la selecció. Des de la meva època he vist un canvi molt gran, ara es treballa a la Ciutat Esportiva, hi ha instal·lacions que antigament no hi eren i crec que poc a poc les coses van millorant i el Barça cada dia va traient bons jugadors.”

Tornar a dalt