fcb.portal.reset.password

Jordi Alba, a l'anada. / FOTO: MIGUEL RUIZ -FCB

Dimarts i dissabte vinents arriben dos nous Clàssics. Seran el cinquè i el sisè de la temporada, respectivament, i serviran per decidir el finalista de Copa i si la diferència a la Lliga es manté o no. Tot i la històrica rivalitat, no és gens habitual que tots dos equips es trobin en partits de forma consecutiva. De fet, serà tot just la tretzena vegada que passi, en una rivalitat que ja és centenària.

Quatre seguits, fa 97 anys

D’aquests dotze dobles duels previs, només en una ocasió s’han produït més de dos compromisos consecutius. Va passar ara fa 97 anys, a la temporada 1915/16, en què la semifinal de Copa no va resoldre’s fins al quart partit, en un duel en què els jugadors del FC Barcelona van abandonar el camp en senyal de protesta per la parcialitat arbitral patida fins llavors.

Copa: avantatge blaugrana

Com la primera cita del 1916, la majoria de dobles duels consecutius han tingut la Copa com a protagonista. Quant a les vuit eliminatòries següents, el FC Barcelona va imposar-se en sis, Copa de la Lliga inclosa als anys 80. També la Supercopa d’Espanya, els cursos 1985/86 i 2011/12, va presenciar enfrontaments seguits entre Barça i Madrid, amb final feliç per als culers en ambdues ocasions.

El 2011, el precedent més semblant

Ara, però, Barça i Madrid s’enfrontaran en un marc que variarà de dimarts a dissabte. Primer serà en clau de Copa. Quatre dies més tard, en clau de Lliga. Aquesta circumstància només va produir-se ara fa dues temporades, quan un partit de Lliga al Bernabéu (1-1) va anar seguit de la final de Copa a València, guanyada pel Madrid (0-1).

En total, tota aquesta sèrie d’enfrontaments consecutius es resumeix en dotze victòries culers, set empats i set triomfs blancs.

Tornar a dalt