Benfica-FC Barcelona: Aroma de clàssic

Benfica-FC Barcelona: Aroma de clàssic

20.45 hores, TV3 i La1: Dos històrics del futbol europeu, Benfica i Barça, se citen aquest vespre a l’estadi Da Luz en la segona jornada de la fase de grups de la Lliga de Campions

L’apassionant setmana blaugrana fa escala a, ni més ni menys, que al cèlebre estadi de Da Luz de Lisboa. Després de l’agònica i èpica victòria a Sevilla, el Barça visita el Benfica en la segona jornada de la fase de grups de la Champions. Es repten dos dels històrics del futbol europeu, que fins i tot van protagonitzar una final de Copa d’Europa, fa més de mig segle.

S’olora un gran partit a Portugal, entre dos equips que lideren les seves respectives lligues i que són favorits per superar aquesta ronda del torneig. Un bon resultat deixaria la classificació ben enfocada per al Barça, a cinc dies del Clàssic de la Lliga contra el Madrid.

Tres cares noves

La convocatòria culer va presentar importants novetats per aquest desplaçament. Carles Puyol, Andrés Iniesta i Adriano Correia van rebre l’alta mèdica i van viatjar amb l’expedició catalana. Thiago, en canvi, es va lesionar de gravetat al Sánchez Pizjuán i estarà de baixa vuit setmanes. S’afegeix així a les absències de Piqué, Abidal, Cuenca i Muniesa.

L’equip suma per victòries tots els compromisos disputats a la Lliga (6) i a la Champions (1) i vol conservar la ratxa en una sortida exigent. A Da Luz mai hi ha guanyat ni tampoc marcat: en dues visites, els cursos 1991/92 i 2005/06, va empatar a zero. Això sí, en les dues ocasions el Barça acabaria campió d’Europa.

Un Benfica en bona línia

El Benfica, per la seva banda, també ha portat a terme un bon inici de temporada, malgrat perdre alguns puntals a l’estiu. És líder invicte al campionat lusità i va obtenir un valuós empat a Celtic Park, a la primera jornada continental. El lesionat Cardozo i el sancionat Luisao seran les principals baixes per al tècnic Jorge Jesús. L’exblaugrana Nolito i altres il·lustres de la Lliga com Aimar, Garay o Salvio seran les seves amenaces.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut