fcb.portal.reset.password
Josep Maria Bartomeu, Neymar i Andoni Zubizarreta, a la roda de premsa de presentació

Josep Maria Bartomeu, Neymar i Andoni Zubizarreta, a la roda de premsa de presentació / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

[[DES_1]]El vicepresident esportiu del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha explicat el cost de l’operació del fitxatge de Neymar per a les cinc pròximes temporades. Així el Club blaugrana ha pagat 57 milions d’euros que inclou els drets federatius i econòmics, i que s’han repartit entre tres empreses (DIS, TEISA, N&N) i el Santos, club d’on procedeix. Aquestes empreses han demanat confidencialitat a l’hora de donar els percentatges del que han ingressat cadascuna en aquesta operació.

Bartomeu ha especificat que el cost ha pujat perquè “han interferit altres Clubs” en el tram final del fitxatge. És per això que ha agraït a Neymar que es decidís pel Barça ja que “la nostra oferta no era la més alta. Ell volia venir al Barça i això ens ha ajudat molt ja que la xifra que havíem previst de 40 milions d’euros s’elevés només a 57”. I un dels altres motius d’aquest increment és “perquè havíem previst que vingués al 2014, i hi ha un extracost pel fet de porta-lo abans”. De totes maneres l’augment de l’operació no influenciarà en les futures incorporacions de cara a la temporada vinent ja que “tenim un bon coixí”, ha explicat Bartomeu.La nostra oferta no era la més alta. Ell volia venir al Barça i això ens ha ajudat molt ja que la xifra que havíem previst de 40 milions d’euros s’elevés només a 57

El vicepresident esportiu també ha comentat que els contactes amb el jugador i el Santos van començar al 2011 i és per això que en el pressupost de l’any passat es van anticipar 10 milions d’euros, com a previsió. Un avançament inclòs dins d’un pagament conjunt que s’acabarà de pagar els pròxims tres anys de forma progressiva.

En tot cas no ha perdut l’oportunitat de donar les gràcies a tots els empleats que han participat a que Neymar sigui jugador del FC Barcelona, en especial a Raul Sanllehí i Andre Cury, que des del marça de 2012 és el responsable de futbol del FC Barcelona a l’Amèrica Llatina.

Bartomeu també ha informat que, com en la resta de fitxatges duts a terme per l’actual Junta Directiva, es tracta d’una operació sense intermediaris. Pel que fa a les xifres al voltant de la incorporació de Neymar el vicepresident ha explicat que la clàusula de rescissió és de 190 milions d’euros.

Dos amistosos amb el Santos

Pel que fa a l’acord amb el Santos CF, també s’han negociat dos amistosos amb el club brasiler, un que es disputaria a l’estadi de l’equip Peixe i l’altre al Camp Nou. En tots dos casos el benefici del taquillatge seria per a l’equip que organitzés el partit. En aquest sentit, Bartomeu ha explicat que és molt probable que el rival de l’edició d’aquest estiu del Trofeu Gamper sigui el Santos i ha apuntat que “un bon taquillatge faria disminuir el cost del fitxatge”.

“Pot convertir-se en un referent en el món del futbol”

Andoni Zubizarreta, director de l’Àrea de Futbol Professional, ha explicat les qualitats futbolístiques que van fer que en el seu dia es fixessin en el jugador. Per això ha recuperat el primer informe que va rebre el FC Barcelona sobre Neymar després que participés en el Mundial sub-20. Entre d’altres punts destacava “que té molt de gol, capacitat de combinar i encarar”. Tot seguit remarcava que “no l’afecta ni l’entorn ni el pes de la responsabilitat”. I finalitzava que “és un dels majors talents i pot convertir-se en un referent en el món del futbol”.Gaudirem de moltes nits màgiques amb els teus companys ja que el Barça és un equip d’un nivell extraordinari

El que té clar Zubizarreta és que amb Neymar “gaudirem de moltes nits màgiques amb els teus companys ja que el Barça és un equip d’un nivell extraordinari”. I ha comentat que “és un gran jugador, amb un estil que encaixa, que aportarà solucions i s’integrarà al nostre joc”.

Finalment ha volgut tallar amb qualsevol especulació al voltant del seu dorsal al FC Barcelona i ha avisat que “actualment el número 11 el porta Thiago”. I ha explicat que cada temporada entre els jugadors es tria el dorsal de cadascun d’ells.

Acord de col·laboració amb el Santos

Josep Maria Bartomeu ha explicat que el FC Barcelona té “un acord amb el Santos que no té res a veure amb l’operació de Neymar. És un acord de col·laboració perquè els jugadors que ells formin nosaltres siguem els primers en fixar-nos. És un acord que tenim també amb altres clubs”.

Tornar a dalt