fcb.portal.reset.password

Éric Abidal va lluir al plató d''El Marcador' de Barça TV la samarreta en què agraeix l'ajuda del seu cosí / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

[[DES_1]] Éric Abidal va ser el gran protagonista de dissabte a la nit amb el seu retorn als terrenys de joc després de més d’un any lluitant per superar un trasplantament de fetge. Curiosament el lateral blaugrana ha jugat 22 minuts, i així li ho van recordar al programa ‘El Marcador’ de Barça TV. Abidal, somrient i bromista com sempre, va parlar d’aquest gran dia i sobretot va voler donar les gràcies a tots aquells que han estat amb ell durant aquest procés de recuperació. “Sense l’ajuda de la meva família i la gent no hauria aconseguit el que he aconseguit”. Ha fet especial menció al seu cosí, que va ser el seu donant. “És la persona més important. Ell mai havia anat a un hospital i ho va fer per mi. Jo estic davant de les càmeres però ell és més important”.

Esperit de lluita

“Quan em van dir que havia recaigut vaig tenir la mateixa mentalitat que el primer cop. És a dir, tirar endavant, curar-me i tornar”, reconeix Abidal. I és que si una cosa té clara el ‘22’ del Barça és que volia tornar a posar-se unes botes de futbol. “El futbol és la meva vida i no volia acabar la meva carrera sense jugar. No volia sortir així i he lluitat per tornar”. A més, avisa: “L’objectiu era que volia acabar jugant, i si em trobo bé i puc seguir un o dos anys, seguiré”.

Quan em van dir que havia recaigut vaig tenir la mateixa mentalitat que el primer cop. És a dir, tirar endavant, curar-me i tornar

El jugador accepta que pot ser un exemple a seguir, i aconsella als qui visquin la mateixa situació que “no es desanimin”.

“Era el meu dia”

Abidal tenia ganes d’estar amb l’equip: “Som més que una família i volia estar amb ells per ajudar”. Per això quan va parlar amb Tito Vilanova per veure si estava a punt per jugar, ell va ser sincer: “Avui és el meu dia. M’ho va preguntar perquè ell no m’ha vist entrenar-me i no sabia com estava. Però li vaig dir que estava molt bé per jugar alguns minuts”.

El futbol és la meva vida i no volia acabar la meva carrera sense jugar. No volia sortir així i he lluitat per tornar

El francès també va recordar el missatge que Tito Vilanova li va enviar a la presentació d’aquest estiu i en què va dir: “Si estàs fort i en tens ganes t’esperarem el que faci falta. La teva lluita és la nostra força”. Davant d’aquestes paraules Abidal reconeix: “Em van ajudar perquè em va dir que m’agafés el meu temps”. Però tampoc s’oblida de Juanjo Brau, preparador físic de l’equip, que el va esperonar dient-li: “Espavila’t que has de tornar per ajudar l’equip”.

Dedicatòria d’Alexis

La celebració del segon d’Alexis va anar amb dedicatòria. El xilè es va dirigir cap a Abidal, que estava a la banqueta, i s’hi va abraçar. El lateral francès va reconèixer: “Sabia que era el dia d’Alexis i Cesc. S’ho mereixen després de tot l’esforç”.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();