fcb.portal.reset.password

Messi i Xavi conversen durant la roda de premsa / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

En la roda de premsa conjunta dels finalistes al FIFA Pilota d'Or i també al Millor Entrenador de l'Any que ha tingut lloc aquest dilluns al Kongresshaus de Zuric, tant Lionel Messi com Xavi Hernández s'han referit al paper fonamental que duen a terme els seus companys d'equip com un factor clau en la candidatura d'ells dos a aquest guardó. El de Terrassa ha comentat que el seu joc "depèn totalment dels meus companys", mentre que el '10' barcelonista ha ressaltat que "tots plegats ens fem millors els uns als altres".

Aquesta és la quarta nominació consecutiva a aquest guardó per a Xavi. En aquest sentit, el jugador apunta estar "contentíssim de poder tornar a estar aquí i de tenir l'oportunitat de  gaudir del moment i de la situació que viu el Barça". I afegeix: "Estic gaudint com un nen. Espero tenir corda per molt més." Sobre les possibilitats de poder ser ell el guanyador, el '6' barcelonista, entre somriures, indica que "està molt difícil".

Xavi: "Messi superarà tots els rècords"

El motiu el té ben clar: "Perquè crec que tinc per davant el que crec que serà el millor futbolista de la història d'aquest esport". I és que Xavi es mostra convençut que Messi, "tot i que és molt jove, superarà tots els rècords". "A la vegada, jo em nodreixo del seu futbol. El meu joc depèn totalment dels meus companys", ha explicat en la mateixa línia.

Xavi té molt clar quina és la clau del seu èxit personal: "Són molts factors. Ser un apassionat d'aquest esport ajuda, i estimar aquest Club per sobre de qualsevol altra cosa també. Ara he tingut la sort de ser tants anys al Barça i de gaudir d'aquesta última etapa històrica que estem vivint". A la pregunta sobre quin creu que és el missatge que arriba als nens de la Masia en veure'l a ell i a Messi en aquesta gala, la resposta ha estat clara: "És com una il·lusió". I n'explica els motius: "Els tres som formats al Barça, i a més tenim un entrenador amb la valentia de fer pujar jugadors de la Masia."

Messi: "Ens fem millors els uns als altres"

Messi, per la seva part, reconeix que és "bonic" rebre premis individuals. A la vegada, però, ressalta que el més important és tot allò que s'aconsegueix "a nivell de grup", principalment perquè "sense els nostres companys el Xavi i jo no estaríem aquí". I és que pel '10' blaugrana, tant Xavi com la resta d'integrants del grup "són fonamentals perquè jo pugui lluir-me". I prossegueix: "Ens fem millors els uns als altres. Sabem que si fem les coses així els premis els anirem aconseguint entre tots. És fonamental tenir aquests companys".

Finalment, Messi s'ha mostrat agraït per l'orgull que se sent des del seu país, l'Argentina, envers la seva figura: "No em paro a pensar què aconsegueixo, i em limito a gaudir de tots els moments que em toca viure. Gaudeixo del fet que el meu país se sent orgullós de mi com mai, i ho agraeixo moltíssim".

Xavi garanteix lluita fins al final a la Lliga

Amb l'empat a un gol contra l'Espanyol, el Barça és ara a cinc punts del líder, el Reial Madrid. Malgrat reconèixer la dificultat que suposarà intentar recuperar aquest desavantatge, Xavi assegura que la plantilla lluitarà fins al final: "Queda molta Lliga. El Madrid està fort, i és difícil que es deixi punts. Lluitarem fins al final per intentar aconseguir la que seria la quarta Lliga consecutiva d'aquesta era".

Tornar a dalt