fcb.portal.reset.password

Stoitxkov, celebrant la Lliga de la temporada 1991/92, al Camp Nou / FOTO: ARXIU FCB

Un cop acabat el partit a Getafe, Josep Guardiola va transmetre un missatge ben clar. "Som al novembre i queda molta Lliga", afirmava, sabent el que es deia.  El de Santpedor era un dels membres d'aquell equip que acabaria aixecant quatre Lligues consecutives a inicis dels anys 90. La segona d'aquestes, precisament, va arribar després d'una gran remuntada a la competició. Era la temporada 1991/92.

Vuit punts de desavantatge

En una situació que recorda l'actual, després de 13 jornades disputades el Barça mirava des de certa distància la posició del líder. Llavors era tercer i el desavantatge era de vuit punts –ara en són sis-, en una Lliga que premiava només amb dos punts les victòries. Madrid i Atlètic de Madrid ocupaven les dues primeres posicions.

Tres derrotes, tres empats

L'inici de Lliga d'aquell Barça va ser molt irregular. L'equip de Johan Cruyff va punxar sis cops en les tretze primeres jornades de Lliga, amb derrotes contra el Sevilla (4-2), l'Sporting (2-1) i l'Oviedo (1-2) i amb empats contra el Logronyès (2-2) i l'Albacete (1-1). A més, ja s'havia disputat un dels dos duels directes contra el Madrid (1-1), l'aleshores líder de la competició, i que havia guanyat tots els seus compromisos menys aquell clàssic.

Ara, les ensopegades es redueixen a una derrota (Getafe) i quatre empats (Reial Societat, València, Sevilla i Athletic Club), la diferència només és de 6 punts i en una Lliga on els triomfs en valen tres  i, per tant, on és més fàcil retallar distàncies. Falten per disputar-se, a més, els dos clàssics. De fet, el Barça continua depenent de si mateix.

Amb final feliç

Finalment, aquella temporada el FC Barcelona va proclamar-se campió de Lliga amb un únic punt de diferència. Va ser la primera de les dues Lligues consecutives en què el Tenerife va tombar el Madrid en la darrera jornada. Un final memorable i un precedent que ha de servir d'inspiració per a la plantilla actual.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();