fcb.portal.reset.password

Fotomuntatge entre Terry i Puyol.

Les defenses de Chelsea i Barça estan ben cobertes. A l’eix tenen dos autèntics baluards: John Terry i Carles Puyol. En són els capitans, dos futbolistes d’un ampli recorregut i amb una carrera plena de similituds. L’anglès, de 31 anys, i el català, de 34, van formar-se als planters ‘blue’ i blaugrana i actualment ja són considerats com dues llegendes dels dos clubs. I és que hi juguen des del 1998 i el 1999 respectivament.

Sumen més de 1.000 partits

Terry i Puyol capitanegen el Chelsea i el Barça des de la temporada 2004/05. Tots dos han jugat més de 500 partits oficials amb els equips de les seves vides. El londinenc, tot i actuar de migcentre en les categories inferiors, sempre ha jugat de central. El de la Pobla, per la seva banda, va començar d’atacant, va ascendir al primer equip com a lateral dret i s’hi va consolidar com a central. Comparteixen una forta personalitat, una gran capacitat pel joc aeri i elegància (Terry acumula 4 expulsions i Puyol, només 2 en tota la seva carrera).

També els uneix l’esperit de superació: Tant el ‘26’ blue com el ‘5’ blaugrana, fixos en les seleccions anglesa i espanyola, han superat una lesió greu. John Terry va ser operat de l’esquena el 2007 i Puyol, del genoll l’estiu passat.

Reconeguts internacionalment

En la seva dilatada vida futbolística, Terry ha estat escollit tres vegades com el millor defensa de la Lliga de Campions (2005, 2008 i 2009) i Puyol, en una (2006). Com a col·lectiu, un suma 11 títols (rècord a la història del Chelsea) i l’altre 18 (entre ells tres Champions). Evidentment, van ser protagonistes dels quatre doble enfrontaments entre el Chelsea i el Barça dels últims set anys. Aquest dimecres, dos mites es tornen a veure les cares.

Tornar a dalt