fcb.portal.reset.password

FOTO: Arxiu FCB

A la portada de 'TIME', Bobby Ghosh relata la carrera professional de Messi al FC Barcelona, parla de ​​l'ambició del '10' del Barça d'aconseguir el Mundial del Brasil amb la seva selecció i presenta arguments sobre per què a l'argentí se l'ha de considerar com el millor jugador de la història.

'King Leo', probablement el millor jugador sobre el terreny de joc

Ghosh escriu a 'TIME' que "cada generació produeix un jugador que canvia el joc pel seu talent o per la seva proposta futbolística –Puskas, Di Stefano, Pelé, Cruyff, Maradona, Zidane. Messi, en aconseguir la seva tercera Pilota d'Or, va consolidar el seu lloc en la galàxia dels més grans, i també va ser la peça central d'un argument singular. "L'argument: Lionel Messi ha de ser considerat el millor futbolista de tots els temps? Ghosh cita a Sir Alex Ferguson, entrenador del Manchester United, "Messi es troba entre els millors de la història," i a Josep Guardiola, "Podria ser el millor de tots."

El periodista també esmenta les observacions que va fer Gary Lineker, davanter històric anglès: "El veig, i fa tres o quatre coses en cada partit que jo mai vaig fer en la meva carrera sencera." Terry Venables, un altre famós del món de futbol, ​​també va tenir paraules d'elogi per al '10' blaugrana: "El que ell fa no és possible."

Malgrat els elogis, potser l'única cosa que brilla més que el palmarès de l'argentí és la seva humilitat. Després de recollir la seva tercera Pilota d'Or seguida a Suïssa, Messi li va dir a Ghosh que "any rere any, he crescut, millorat ... He tingut molta sort de començar molt jove i sempre he tingut molt bons companys al meu voltant quan estava pujant. Això m'ha ajudat en la meva manera de jugar."

Ghosh, un aficionat del Barça, reconeix que Messi ha estat en el seu punt de mira editorial des de fa anys, però el que li va fer escriure la notícia sobre ell va ser la consecució de la seva tercera Pilota d'Or: "Per a mi, va segellar el seu lloc com a millor futbolista de la seva generació. Era el moment perfecte de posar-lo a la portada de 'TIME'."

Els instints del periodista eren correctes. Després que la portada de 'TIME', que per primera vegada va sortir amb el retrat d'un futbolista en solitari, es posés a la venda la setmana passada, la reacció en els mitjans de comunicació i en línia era palpable. "Considerant la reacció dels mitjans i el que es deia 'on-line', aquesta portada va ser una de les més comentades pel món sencer," diu el periodista.

Tot sol amb Messi i les ambicions de l'argentí de cara al Mundial

Sobre la seva entrevista amb el tímid triple guanyador de la Pilota d'Or, Ghosh comenta: "És famosament tímid i retret. El repte consistia a treure'l de la seva closca una mica. Honestament, no puc dir que ens les arregléssim per fer-lo sentir còmode, probablement necessitaria diverses reunions amb mi perquè se sentís a gust, però si que vam aconseguir diverses espurnes de franquesa." Messi, que prefereix mostrar un perfil més discret que un de mes cridaner, es va sincerar en ser preguntat sobre el Mundial del Brasil el 2014: "Espero que sigui el moment de l'Argentina i que puguem ser campions. Me'n vaig al Mundial perquè vull ser campió i compartir la victòria amb els meus companys de selecció." Amb el Mundial al cap, l'argentí va dir "hi ha molt temps per preparar-me i millorar."

Pots llegir l'entrevista sencera de Messi i el periodista aquí

L'impacte de Leo als EUA

L'interès pel futbol als Estats Units està creixent precisament per jugadors com Leo Messi. "Com més els interessa el futbol als americans, més experts es fan. Per saber quantes coses saben de Messi s'hauria de fer una enquesta nacional, però si em mullo, diria que és bastant conegut, més que Rafa Nadal o Fernando Alonso, per exemple", va dir Ghosh. El periodista va afegir que "joves americans que juguen molt a futbol coneixen Messi molt bé. A Nova York, veig xavals amb la samarreta del Barça amb el nom de Messi. És clar, el Barça és encara més famós aquí."

Bobby ‘culer’ Ghosh

El periodista va parlar sobre la seva afinitat amb el club blaugrana, dient el següent: "Com vaig dir en el meu article, he estat fan del Barça des de la meva infantesa. Em vaig sentir atret per l'estil de joc, la filosofia del Barça... em vaig sentir atret per l'actitud del Barça al camp i a les grades". Com molts aficionats professen, hi ha una diferència entre tenir afecte envers un club i ser-ne partidari real. Ghosh va dir que va creuar aquest llindar quan "fa molts anys, vaig veure un partit del Barça per la tele, jugant al Camp Nou, que va guanyar per 1-0, però no va jugar bé. Després del xiulet final, els aficionats van xiular l'equip. Vaig pensar: 'Aquest és un Club en el qual no n'hi ha prou amb guanyar, és més important jugar bé.' Ja era fan del Barça abans d'això, però aquell dia em vaig fer 'culer.' "

Tornar a dalt