fcb.portal.reset.password

Leo Messi, amb Homare Sawa, la millor jugadora del món / FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB

Minuts després de la cerimònia, amb el cap una mica més fred que sobre l'escenari, Leo Messi ha repetit el seu missatge: "És increïble. El dedico a tots els meus companys. Com ha dit Guardiola, si no guanyem res col·lectivament, tampoc ho faríem de forma individual". Ha tornat a tenir paraules d'elogi per a Xavi: "Sabia que si guanyava el dedicaria a ell. És el quart any que estem junts aquí. Ell també s'ho mereix, perquè cada any millora i també guanya molts títols, com el Mundial de l'any passat. Hi ha una relació d'amistat que va més enllà de qualsevol premi".

Rosell, més enllà dels premis

Sobre aquestes paraules d'elogi cap al seu company s'ha referit el president Rosell: "Estic orgullosíssim com a culer, i com a president del Barça, de tots els premis que ens han donat, però el que més m'ha agradat de tot és com Guardiola i Messi han compartit el seu premi. Són els valors que s'ensenyen a la Masia". Cal recordar que, si Messi ha dedicat el guardó a Xavi i a la resta de companys, Guardiola ha fet el mateix recordant el seu segon, Tito Vilanova. Pel president, coses com aquesta "demostren l'equip humà que tenim a Can Barça".

Xavi: "Em sento l'home més feliç del món"

El tercer classificat, Xavi Hernández, també s'ha referit a les paraules que li ha dedicat Messi: "Amb Messi ens uneix una gran amistat. És tímid i li costa expressar-se, i per mi aquest reconeixement val més que qualsevol altre premi. Em sento l'home més feliç del món". El de Terrassa ha dedicat el seu tercer lloc "als que no fallen mai, al barcelonisme, i als que em reconeixen la meva feina. I sobretot als companys, perquè ens fem bons mútuament. Vull gaudir-ho amb ells".

En la mateixa línia s'ha expressat Andrés Iniesta, quart classificat, que valora molt positivament la massiva presència blaugrana a Zuric. "Això vol dir que l'equip fa les coses bé i nosaltres també. Tant de bo en els propers anys també hi puguem ser. Estic molt content per ells. Són persones que s'ho mereixen", ha declarat, sobre Messi i Xavi.

Guardiola: "Ser aquí ja és un èxit"

Per Josep Guardiola, el sol fet de tenir dos finalistes a la Pilota d'Or és un èxit absolut: "L'any passat va ser un èxit per tenir tres jugadors, i aquest any amb dos més, el mateix. En Leo i en Xavi han d'estar contents". Amb tot, ha volgut recordar que actes com els d'aquest dilluns només interessen si arriben de forma puntual: "Això està bé avui, que se'ns reconegui, però el dia a dia ja et posa a lloc. Cada vegada costa més guanyar i et coneixen més". A banda, el tècnic ha tornat a tenir paraules de record per a Vilanova: "Quan no hi és, el trobo molt a faltar".

Tornar a dalt