fcb.portal.reset.password

Vilanova i Guardiola, amb el Triplet. FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB.

Pep Guardiola deixarà de ser l’entrenador del Barça el 30 de juny i el Club ja ha decidit el seu successor: Tito Vilanova. El mateix Guardiola ha comunicat la seva decisió aquest divendres al matí al president Sandro Rosell i a la plantilla abans de l’entrenament a Sant Joan Despí. Posteriorment, Rosell, Guardiola i Zubizarreta han ofert una roda de premsa conjunta a la sala de premsa Ricard Maxenchs del Camp Nou.

Ha estat un acte multitudinari, amb la Directiva, els quatre capitans representant la plantilla blaugrana i una gran quantitat de mitjans de comunicació presents.

“M’he desgastat, m’he buidat”

Sandro Rosell ha estat l’encarregat de fer pública la notícia. Ha expressat l’“agraïment etern” al tècnic per “la felicitat” que ha aportat al barcelonisme en “perfeccionar un model futbolístic que mai més podrà ser qüestionat”. A continuació, el president ha cedit la paraula al que ha qualificat com “el millor entrenador de la història del Club”. Guardiola, que ha lamentat la incertesa creada per la seva continuïtat, ha assenyalat el desgast com la causa principal d’un adéu acompanyat per la “sensació del deure ben fet”.

Tot seguit ha tornat a parlar Rosell per anunciar el nom de l’entrenador del Barça la temporada que ve, a proposta de la direcció tècnica i ratificat per la Junta. Tito Vilanova ha estat l’escollit i el director esportiu Andoni Zubizarreta n’ha comentat les raons. Serà el setzè tècnic català de l’Entitat.

Quatre anys al cim

Amb Guardiola marxa el tècnic més llorejat de la història del Barça, amb 13 títols aconseguits fins ara. El de Santpedor, jugador del Barça entre 1990 i 2001, va tornar al club blaugrana el 2007 per entrenar al filial amb Vilanova com a auxiliar. Un any més tard assumien el timó del primer equip per liderar els quatre anys de més èxit de tots els temps. A partir de la temporada que ve, serà Vilanova l’encarregat de fer perdurar un model admirat arreu.

[+] VÍDEOS

- La roda de premsa íntegra

- "Gràcies Pep!"

Tornar a dalt