fcb.portal.reset.password

Guardiola

Josep Guardiola, que ha elogiat tant al València com al seu entrenador, té molt clar que endur-se els tres punts de Mestalla no serà feina fàcil: "És el líder de la Lliga, està jugant molt bé i s'està mostrant molt fort. Juguem a un camp complicat, i compten amb el gran suport que reben dels seus seguidors. A més tenen a un tècnic molt capacitat per portar un equip que en els últims anys s'han quedat sense Villa, Silva i Mata, i tot i això, segueix sent molt competitiu, sobretot a l'inici de temporada."

L'esquema de joc

A la pregunta sobre quin sistema pot utilitzar aquest dimecres a Mestalla, l'entrenador opina que "el més important no és si juguem amb 3 ó 4 defenses, sinó trobar l'equilibri que faciliti el nostre joc d'atac, de possessió, i de posicions". I ha afegit: "Davant Osasuna vam llegir el partit amb Alves al davant i ens va sortir bé. Però estem més acostumats a jugar amb una defensa de quatre. Potser jugar a Mestalla en defensa de tres homes és un pèl arriscat. No hi ha sistemes infalibles. Demà decidirem."

La Lliga, el Madrid i els propers rivals

El de Santpedor s'ha referit també a la situació a la Lliga després dels tres primers partits jugats: "No fa falta que el Madrid perdi al camp del Llevant per que ens adonem que tot costa molt, i que costarà cada vegada més. Aquí ningú regala res". Pel que fa als dos propers rivals a la Lliga, ha indicat que "no és tracta de donar cap cop d'autoritat. Això és pot dir a les últimes jornades, quan guanyes un partit que és decisiu. Ara hem de jugar tots contra tots. Seran dos partits importants, però en cap cas definitius".

Les ratxes

La possibilitat de poder iniciar, com en el passat curs, una ratxa de victòries si es guanya a Mestalla, no es un aspecte al qual Guardiola li doni gaire importància. "No és bo pensar en ratxes de partits guanyats, de rècords, perquè no et porta enlloc. Els bons resultats consecutius venen de treballar molt i de plantejar-te les coses partit a partit". Ara, la situació és bona per a l'equip:"Guanyar sempre ajuda, però la Lliga és una cursa de fons. En tot cas de ben segur que demà sortirem molt forts."

La situació de la Copa del Rei

Degut al fet que, la segona setmana de decembre, l'equip estarà jugant el Mundial de Clubs de la FIFA al Japó, la Federació Espanyola de futbol ha situat l'anada de la primera eliminatòria de la copa del Rei en què hi participarà el Barça el 16 de novembre, que coincideix amb partits de les seleccions."És un problema i algú ho haurà de resoldre. Només puc jugar amb 4 jugadors del filial, i probablement només tindrem aquí a 3 ó 4 jugadors del primer equip. Si la resta estan tots amb les seves seleccions no sé com ens ho farem".

Dóna suport a Qatar

El tècnic s’ha mostrat content per la decisió de la Junta de portar a l’Assemblea de Compromissaris el debat sobre Qatar: ”És molt bo el debat i em sembla molt be la decisió que ha pres la Directiva que els socis decideixin sobre aquest punt. És un valor democràtic i saludable que tenim. Jo puc dir que vaig viure dos anys a Qatar i el tracte va ser molt bo cap a mi i la meva família. Qatar s’està obrint cap el món occidental i em consta els esforços que fan a través de la Fundació per dur a terme coses molt bones. Penseu que nosaltres, alguns cops, no podem entendre coses del món musulmà, i a l’inrevés és el mateix. Qatar està en una molt bona sintonia, ja han guanyat la cursa per fer un Mundial de futbol, i ara estan lluitant per un Jocs Olímpics, i això és producte d’una feina extraordinària que s’està fent en un país que és vol obrir però, a la vegada, mantenint la seves tradicions.""Els temps ara són difícils, en el món global, i la Junta te l’obligació de buscar alternatives a la situació que és viu arreu. Qatar és el país més obert del món islàmic i musulmà. Qatar és el país que més a prop està de les democràcies occidentals, però necessiten el seu temps. Si el soci ho considera bo, seguirem patrocinats per una fundació que està fent coses per la recerca i la cultura. Si opinen el contrari seguirem endavant amb altres recursos

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();