fcb.portal.reset.password

Pep Guardiola, acomiadant-se del Camp Nou. FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB.

“La vida m’ha fet aquest regal. Durant cinc anys he pogut tenir-vos ben a prop, gaudir d’aquest meravellós espectacle que aquests xicots han pogut donar durant aquest temps. Jo no he sigut diferent a tots vosaltres. He sigut un privilegiat igual que vosaltres. Una mica més a prop de la gespa, però el privilegi és el que jo m’enduc. No sabeu l’estima i la felicitat que m’enduc a casa.

Gràcies absolutament a tots, sobretot els que hem estat més propers, perquè dia rere dia hem pencat molt perquè poguéssiu passar bones estones veient-nos jugar. I amb vosaltres potser no hem estat tan i tan a prop, però us hi hem sentit molt.

Sapigueu que us trobaré molt a faltar. Que el qui més perd de tot això sóc jo. Us deixo en les millors mans, primer amb aquests jugadors, però el cinturó pressionava molt i jo me’l descordo. Estimats, vosaltres no cal que ho feu. Seguiu-lo tenint ben cordat perquè això tindrà llarga vida. Us desitjo tot el millor i moltíssima sort. Fins aviat, que a mi no em perdreu mai!”

És el discurs comiat de Pep Guardiola, al mig del camp, després del derbi. El Camp Nou li ha dit adéu en una nit a l’altura del llegat que deixa l’entrenador de més èxit de la història del Barça. Abans, durant i després del derbi, l’interior de l’Estadi ha estat una festa en agraïment a totes les tardes de glòria viscudes en les darreres temporades.

L’última festa de Guardiola

En els moments previs al duel contra l’Espanyol, un vídeo amb les millors imatges de l’era Guardiola ha fet emocionar per primera vegada el públic que omplia el Camp Nou. Tot seguit, 40.000 banderoles, catalanes per una banda i blaugranes per l’altra, han donat la benvinguda als dos equips. Sorgirien de nou en cada un dels quatre gols i al final del partit.

Un dels plats forts de la nit ha succeït amb l’aparició de l’entrenador al Camp Nou per ubicar-se al seu seient. En aquell precís instant s'ha desplegat una gran lona del lateral (46x47 m i 2.162 m²) amb una fotografia de Guardiola i la frase ‘T’estimem, Pep’. L’afició ha afegit màgia a un moment històric corejant el seu nom i a continuació ha cantat la coneguda tornada ‘Ser del Barça és el millor que hi ha!'”. Ho han seguit amb especial atenció, a la Llotja, els pares, el representant i amics com Evarist Murtra o Mònica Terribas.

Superat l’Espanyol amb un recital de Leo Messi, els aficionats han esperat a les seves localitats fins després del xiulet de l’àrbitre. Faltava la traca final. En finalitzar el partit, Manel Vic ha pronunciat unes paraules de lloança del que i de com ha guanyat Guardiola. Sonava 'Cold Play' i el ‘Que tinguem sort’ de Lluís Llach, mentre Guardiola, escortat per tota la plantilla, esperava per parlar.

Les seves paraules han fet saltar llàgrimes i, posteriorment, malgrat que l’entrenador s'hi mostrava reticent en un principi, l’equip ha aconseguit mantejar-lo. Com si es tractés del més important dels títols, el Barça ha fet una rotllana i ha marxat fent el passadís a Guardiola. Se n’anava un mite, per la porta gran.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();