fcb.portal.reset.password

Valdés i Messi, en el partit de Lliga al Camp Nou davant el Mallorca / FOTO: ARXIU FCB

Des que va néixer la Lliga el 1929 només en 12 cops un equip ha aconseguit en una mateixa temporada endur-se el trofeu Pitxitxi i el Zamora. L’últim d’afegir-se a aquesta llista ha estat el FC Barcelona, que gràcies als 50 gols marcats per Messi i les 28 dianes encaixades per Valdés s’endú novament tots dos guardons. D’aquesta manera es repeteix la història de fa dues temporades (2009/10) quan l’equip de Guardiola, amb Messi i Valdés de nou com a protagonistes, també va guanyar el Pitxitxi i el Zamora. Aquestes han estat les úniques dues ocasions que el FC Barcelona ha fet el doblet en una edició de la Lliga.

Els dos Pitxitxis de Messi

Amb el seu segon Pitxitxi Leo Messi entra en el grup selecte de jugadors que ja s’han guanyat un lloc. Per tant, entra a la llista en què també hi són Forlán, Raúl, Ronaldo, Kempes, Amancio, Pahiño, Mundo i Gorostiza. Mentre que Valdés enguany no tan sols ha igualat Ramallets amb cinc Zamora, sinó que s’ha convertit en l’únic porter que ha guanyat el trofeu quatre anys seguits.

Premis sense títol de Lliga

Gairebé sempre que un equip ha acaparat el doblet de Pitxitxi i Zamora ha acabat guanyant també la Lliga. Només hi ha quatre excepcions, que són l’Athletic Club (1946/47), el València (1957/58), el Deportivo (1992/93) i el FC Barcelona, l’últim d’afegir-s’hi (2011/12).

Temporada Pitxitxi Zamora Campió de Lliga
1946/47 Zarra (Athletic Club) Lezama (Athletic Club) València
1957/58 Ricardo (València) Goyo (València) R.Madrid
1992/93 Bebeto (Deportivo) Liaño (Deportivo) FC Barcelona
2011/12 Messi (FC Barcelona) Valdés (FC Barcelona) R.Madrid

 

Messi agraeix l'ajut de l'equip

Leo Messi, a través del seu perfil personal a la xarxa social Tencent Weibo, ha agraït la feina dels seus companys que li ha permès emportar-se el Pitxitxi i la Bota d'Or. "Agraeixo als meus companys per haver-me ajudat a aconseguir aquests 50 gols a la Lliga. Estic feliç. Ser Pitxitxi en una Lliga tan difícil com l'espanyola és un orgull i un plaer".

Tornar a dalt