fcb.portal.reset.password

Alexis, en Barça TV. FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB.

El dia de la seva presentació, a la roda de premsa, va dir que volia aprendre dels seus nous companys. Qué és el que encara pot aprendre?
"Jo arribo al Barça conscient que aquí juguen els millors del món. Messi, Xavi, Iniesta i la resta són execel.lents i jo vull posar-me a la seva alçada. Procuro aprendre sempre i de tots els meus companys. Si veig una jugada bona i que m'agrada, i és un altre jugador qui la fa, l'aprenc i la practico fins que aconsegueixo que em surti. "

Ja ha conegut Pep Guardiola. Què en pensa, d'ell?
"Encara no he tingut gaire temps per parlar amb ell, però crec que com qualsevol entrenador tot el que fa té com a objectiu guanyar cada partit i cada competició on hi participa. A més és un tècnic que per fer-ho aposta per un futbol molt bonic que entusiama al públic."

Aquí portarà el 9 a la samarreta, però vostè no respon al perfil del clàssic davanter centre?
"He jugat en les tres posicions d'atac, tant al mig com a l'esquerra, i també a la dreta. M'adapto bé en les tres posicions. Messi porta el 10 i juga de punta, és com un 9. Aquí no importa el número que portes o la posició, perquè al final es mouen tots per tot arreu."

Als 22 anys, ja pot dir que ha estat jugant en cinc clubs diferents: al Cobreloa, Colo Colo, River Plate i, ja a Europa, a l'Udinese i ara al FC Barcelona. Com descriuria la seva evolució en el món del futbol?
"Sempre vaig dir: "Haig d'anar pas a pas" i, fins al dia d'avui, ha estat així. Mai vaig saltar d'un equip petit directament a un de gran. Sempre vaig haver de lluitar pel lloc i per arribar a un equip gran com ho he fet ara, al Barcelona."

Com vius el futbol ara que ja és un jugador professional, si ho compara amb quan jugava sent un nen?
"Concebo el futbol com un joc, però no m'oblido mai que comporta responsabilitat. Me'l prenc amb més responsabilitat, encara que segueixo sent el mateix jugador que quan tenia cinc o deu anys, em segueixo divertint al camp."

Quan i com va començar a jugar a futbol?
"Des de petit que m'agradava el futbol i vaig començar amb els meus amics al barri, quan encara no teníem camp de gespa; era un camp de terra i és allà on em vaig aficionar a aquest esport."

Què recorda dels primers partits al Cobreloa, on va debutar com a futbolista?
"Jo sempre he actuat contra nois més grans, tota la meva vida em vaig he competit jugant amb els grans. De vegades em posaven de davanter, encara que jo era molt petit, i sempre em donaven puntades de peu. Em colpejaven perquè no em podien parar i això em motivava encara més."

Quan va decidir dedicar-se al futbol?
"Als cinc anys ja tenia clar que el futbol seria la meva vida, mai he tingut cap dubte en aquest sentit i sempre he compartit amb la meva família aquesta estimació cap al futbol. El que llavors era un somni, ara és una realitat. El futbol per a mí sempre m'ha ajudat molt a superar tots els problemes i ser feliç en situacions difícils."

On considera que s'ha format més com a futbolista?
"Jo crec que n'he après més del carrer i als partits de barri, ja que a Sud-amèrica es juga bastant així. A banda d'això, crec que tant els campionats com els viatges també t'ensenyen bastant."

En el seu salt a Europa es decideix a acceptar l'oferta de l'Udinese per jugar en una lliga on els davanters pateixen sistemes tàctics molt defensius. No tenia por de no adaptar-se al Calcio?
"M 'agrada atrevir-me a tot allò difícil, i vaig decidir venir cap aquí, perquè em vaig dir que, si tots creien que era tan difícil, jo volia lluitar perquè fos més fàcil per a mi i poder divertir-me. Gràcies a això he pogut fer bons campionats."

La temporada passada va ser escollit com el millor jugador de la Lliga italiana, com va fer-ho per adaptar-se tan ràpid al futbol italià?
"Jo crec que sempre vaig tenir fe en mí mateix. Això em va permetre arribar a un gran equip, ser un dels millors i aconseguir bones fites individuals i colectives".

Quina influència ha tingut en la seva carrera un tècnic tan especial com Marcelo Bielsa?
"Crec que vaig aprendre bastant del "Profe", i crec que va deixar el seu nom ben posat tant a Xile com a la resta del món. He après moltíssim amb ell, mai m'hauria pensat poder aprendre tant com ho he fet."

Com és Alexis Sánchez fora dels terrenys de joc?
"Sóc tímid i no m'agrada sortir gaire; sóc més d'estar per casa, veure pel·lícules... Ara per exemple ja estic impacient per tornar , entrar al camp i rebre pilotes per demostrar el meu joc".

Tornar a dalt