fcb.portal.reset.password

Tito Vilanova, en el transcurs del partit contra la pobresa / FOTO: ARXIU FCB

El FC Barcelona comunica que ha arribat a un acord amb Francesc ‘Tito’ Vilanova perquè sigui l’entrenador del primer equip per a les pròximes dues temporades, fins al 30 de juny del 2014.

La signatura del contracte tindrà lloc divendres dia 15 de juny a les 12h, al despatx del president.

A les 12.30 es farà la foto oficial a la porta de les oficines del Club, i, posteriorment, a les 13h el president Sandro Rosell, el director esportiu Andoni Zubizarreta i l’entrenador Tito Vilanova oferiran una roda de premsa a la Sala París. Tota aquesta activitat es podrà seguir en directe a Barça TV, i en 'streaming' en directe a través del lloc web oficial del Club.

ADN Barça

Amb Tito Vilanova al capdavant de la banqueta del primer equip, la continuïtat d’un model de joc definit i reconegut arreu del món està garantida. I és que el ja nou tècnic del FC Barcelona, de conegut caràcter guanyador, ha anat de la mà amb Josep Guardiola en els que han estat, sense cap mena de dubte, els anys més gloriosos de l’Entitat. Tots dos agafaven, l’any 2007, les regnes d’un filial que va acabar aconseguint l’ascens a la Segona Divisió B per, a partir de la temporada 2008/09, assumir la direcció de la primera plantilla.

El 27 d’abril d’aquest any, Josep Guardiola, acompanyat del president Sandro Rosell i d’Andoni Zubizarreta, feia pública en una multitudinària roda de premsa la seva decisió de no allargar el seu vincle contractual amb el Club més enllà del 30 de juny. En la mateixa compareixença, Rosell anunciava el nom de l’entrenador del FC Barcelona per al curs 2012/13, Tito Vilanova, que es convertiria en el setzè tècnic català de la història del Club. Tal com apuntava Zubizarreta en aquella roda de premsa, el nou entrenador del Barça “representa el joc, l'anàlisi, la planificació, el compromís i la personalitat”.

Un home de la casa

Tito Vilanova, nascut a Bellcaire d’Empordà (Girona) el 17 de setembre del 1969, és un home de la casa. L’entrenador blaugrana s’incorporava a les categories inferiors del Barça l’any 1984. Després de fer el salt al Barça B i de disputar tres amistosos al primer equip, la seva carrera transcorreria al Figueres, el Celta, el Badajoz, el Mallorca, el Lleida, l’Elx i la Gramenet. Ja retirat, va iniciar la seva etapa com a entrenador del FC Barcelona al Cadet B, la temporada 2001/02. El 2007, i un cop finalitzada una etapa en altres equips, Vilanova tornava al Club per, després d’una etapa al filial, formar part d’un primer equip del qual a partir d’ara en dirigirpa de manera oficial la banqueta.

Tornar a dalt