fcb.portal.reset.password

Abidal s'abraça amb Thiago en el partit davant el Vila-real / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

El partit cent per a Abidal i Alves ha trigat unes setmanes més de les previstes. Curiosament, en tots dos casos, els laterals més utilitzats de l'era Guardiola van acabar la temporada passada amb 98 partits disputats a la Lliga amb la samarreta blaugrana. Tots dos havien jugat, fins ara, un partit del torneig de la regularitat, Alves, a Anoeta, i Abidal davant el Vila-real. Dissabte, tots dos, van ser centenaris.

Rols diferents

La tasca dels dos és ben diferent, tot i ocupar la mateixa demarcació. Alves és el lateral ofensiu que trenca les defenses rivals, el que fa més assistències i el que fa, també, que les tàctiques defensives dels rivals quedin absolutament superades per les aparicions del '2' culer. Fins i tot, com es va poder comprovar davant l'Osasuna, pot actuar d'extrem. Gràcies a la seva dinàmica ofensiva, Alves ja ha marcat deu gols a la Lliga.

El francès té un rol absolutament diferent dins l'equip. Si Alves ha jugat gairebé sempre de lateral dret avançat, Abi sempre ha tingut un paper més defensiu. Sense fer gols a la Lliga –en porta un a la Copa–, Abidal s'encarrega de vetllar pel bon balanç defensiu de l'equip, cobrint l'esquena d'Alves, més habitual en atac. A vegades també ha ocupat la posició de central.

Dels 88 de Piqué als 348 de Puyol

Gerard Piqué probablement serà el proper defensa del Barça que arribi al centenari a la Lliga. Fins avui el barceloní ha jugat 88 partits en el campionat. De totes maneres, encara es troba lluny del 'recordman' Carles Puyol. El '5' ja n'acumula 348 i és el defensa de la història blaugrana que més partits ha jugat en el torneig de Lliga.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();