fcb.portal.reset.password

El Cadet B celebra el gol contra la Floresta / PACO LARGO - FCB

La jugada dura 17 segons i és espectacular. La toquen set jugadors blaugranes. Sis passades verticals i el toc final de ‘Miguelete’ Ramírez. És un gol esplèndid. Sensacional. És l’1-0 anotat pel Cadet B contra La Floresta, que ha estat escollit com el millor gol de la passada jornada pel programa ‘Promeses’ de Barça TV. “Aquest gol és l’èxit del model Barça. És el millor exemple del nostre ADN”, explica Cristian Catena, entrenador del Cadet B, que lidera el Grup 1 de la Preferent Cadet amb un ple d’onze victòries, 57 gols a favor i només 6 en contra. Un equip que Luis Enrique ha posat com a exemple per la bona feina que es fa des del futbol formatiu.

El llibre d’estil de l’ADN Barça que s’aplica des de ben petits fa dues reflexions al voltant de la pilota que queden reflectides a la perfecció en aquest gol: ‘L’equip que té la pilota és l’amo del joc’ i ‘amb la pilota, tot l’equip juga i gaudeix’. El gol del Cadet B contra La Floresta és, per tant, el millor exemple d’aquesta filosofia blaugrana. Per què? Cristian Catena té la resposta: “Des que els nanos arriben al Club treballem molt la nostra identitat ofensiva. Treballem molt que el porter sigui qui ens generi la primera superioritat com és veu, per exemple, en aquest gol”.

Però això no es tot. “El gol contra La Floresta demostra dues coses molt importants: totes les línies de l’equip participen en una demostració evident de joc col·lectiu i totes les decisions que prenen els jugadors en el moment de rebre la pilota són les encertades. Tots fan el que han de fer en aquell moment precís. Això és el que dóna més valor encara a aquest gol”, afegeix l’entrenador del Cadet B, conscient que el gol de ‘Miguelete’ Ramírez és tot un exemple dels valors que tenen tots els equips del futbol formatiu blaugrana: “Generositat i confiança en el company. La confiança en el col·lectiu fa que podem veure un gol d’aquestes característiques en només set tocs. Crec que tots els tècnics de la casa ens podem sentir orgullosos quan el treball de la setmana, quan la feina de tot el Club, culmina en un gol de joc col·lectiu com aquest. Aquest és el camí a seguir que demostra com treballem per fer perdurar el model Barça des de la base”.


FC Barcelona’s DNA in a goal by fcbarcelona
Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();