FC Barcelona Femení – FC Twente: Primer esglaó cap a quarts superat amb èxit (1-0)

Les de Xavi Llorens han vençut les holandeses en un partit en què les blaugranes han dominat clarament i han estat molt superiors, però només els ha faltat la fortuna de cara a porta

El FC Barcelona ha superat amb èxit el primer pas cap als quarts de final de UEFA Women's Champions League en vèncer el Twente (1-0) a l’anada dels vuitens de final al Miniestadi. Les culers han estat molt superiors a les holandeses i només ha faltat acabar d'encarrilar l'eliminatòria amb algun gol més, però el segon s'ha resistit tot i la insistència culer. Amb aquest resultat, les blaugranes repeteixen el mateix guió que la temporada passada, en què també es van veure les cares a vuitens davant el Twente i tots dos partits se'ls van endur les de Xavi Llorens per 1-0.

El matx ha començat molt intens, amb uns primers minuts en què tots dos equips han sortit amb la intenció d'aconseguir el control del partit i pressionant a dalt. Les visitants han tingut la primera ocasió del partit a les botes de Bakker, on la davantera ha rematat desviat un refús després d'un llançament de córner i a punt ha estat d’avançar el Twente. A partir d’aquí, les de Xavi Llorens han començat a agafar el control del partit i les primeres arribades a la porteria contrària no han trigat a aparèixer.

I així ha arribat el primer gol de la tarda i probablement un dels gols de la jornada. Jennifer Hermoso, després d’un magnífic barret dins l’àrea, ha rematat de volea amb la dreta per posar-la a l’escaire esquerre de la porteria visitant, imparable per Lorsheyd. Amb aquest golàs, la davantera culer ja suma 4 gols a la Lliga de Campions.

El conjunt blaugrana ha continuat dominant i les ocasions han seguit arribant. Als 24 minuts de joc, Alexia Putellas ha estat a punt d’anotar el segon amb una bona maniobra dins l’àrea després d’una gran assistència de Jennifer Hermoso entre línies, però la defensa visitant ha estat ràpida per enviar la pilota a córner.

El Barça ja era el clar dominador del partit, amb la possessió i les arribades més clares. Només alguna jugada aïllada de l’explosiva Lineth Beerensteyn ha creat perill per part de les jugadores de Tommy Stroot, però sense gaires complicacions per la porteria de Sandra Paños.

Amb Andressa Alves dominant la mitjapunta, Jennifer Hermoso baixant a rebre a la línia de tres quarts i amb Olga i Alexia Putellas creant perill tant per les bandes com per dins, l’atac del Barça ha portat de bòlit la defensa holandesa. A les acaballes de la primera meitat, Alexia ha estat a punt de marcar amb un llançament des de fora de l’àrea després d’un córner, però la pilota ha sortit lleugerament per damunt del travesser.

Insistència sense premi

La segona part ha començat tal com ha acabat la primera: amb el Barça tenint el control absolut de la pilota. Les ocasions han continuat arribant per les culers, i al minut 55, Olga García, després d’una magnífica jugada per banda dreta d’Alexia amb túnel inclòs, ha tingut el segon a les seves botes, però la defensa ha refusat a córner.

El Barça continuava sent superior però les ocasions no acabaven de transformar-se. Jennifer Hermoso, amb una combinació amb Alexia, ha estat a punt d’aconseguir el seu doblet als 68 minuts de joc, però la pilota ha marxat fregant el pal dret de la porteria. També Bárbara Latorre, que ha entrat substituint Olga, ho ha intentat amb la seva velocitat per banda dreta, però sense fortuna de cara a porta.

Precisament Bárbara ha estat la protagonista d’una de les principals accions de la segona part, on l’àrbitra ha anul·lat un gol a l’extrem culer per possibles mans en un rebot a falta de quinze minuts per al final. Latorre, que ha tornat a ser una revulsiva de luxe per Xavi Llorens, ha tingut de nou el segon al minut 82, amb una gran jugada per banda esquerra en què s’ha marxat de la seva marcadora per velocitat i el seu llançament ha obligat a Lorsheyd a fer l’aturada del partit. També Ange Nguessan, que ha substituït Alexia, ha tingut el gol als 87 minuts amb una rematada amb l’esquerra després d’un rebot dins l’àrea, però la pilota ha marxat desviada a la dreta de la porteria visitant.

Finalment, victòria per la mínima del FC Barcelona, però amb la gran notícia de no haver encaixat cap gol com a locals. Les blaugranes viatjaran dimecres vinent a Holanda amb un bon resultat i intentant repetir el desenllaç de la temporada passada, on van vèncer 0-1 també als vuitens i també contra el Twente.