Racing – Barça B: Pas de gegant al Sardinero (1-4)

Els doblets de Marc Cardona i Dani Romera capgiren el gol inicial dels locals i deixen l’ascens a Segona A a tocar

Cop sobre la taula del Barça B al Sardinero. Els de Gerard López han aconseguit un brillant triomf contra el Racing de Santander a domicili (1-4), i cada cop són més a prop de l’objectiu d’ascendir a la Segona A. Ho han fet amb una gran contundència i efectivitat, amb un resultat ampli contra un històric, després de refer-se de l’1-0 del primer quart d’hora de partit. Els doblets de Marc Cardona i Dani Romera, però, fan que ara el Barça B tingui a tocar l’ascens a la categoria de plata, que s’haurà de confirmar el diumenge que ve al Miniestadi (20.15 hores).

Refer-se d’un inici difícil

No ha començat bé el partit per a un Barça B que, tot i que ha controlat la possessió de l’esfèrica, ha vist com el Racing s’avançava al marcador a causa d’una errada defensiva. I és que Abdón Prats ha estat l’encarregat d’inaugurar l’electrònic del Sardinero, quan ha caçat un refús en una pilota al pal d’Aquino per batre Suárez (1-0, min 15).

Una jugada que, això sí, ha despertat els de Gerard López, que han pogut capgirar el marcador als últims cinc minuts previs al descans. I això que el Racing, fins llavors, s’havia sentit còmode defensant, però els blaugranes han trencat aquesta faceta en una centrada de Fali, després de caçar un refús del porter que ha acabat amb un xut potent de Marc Cardona (1-1, min 40). Una diana que ha esperonat el filial i l’ha dotat d’energia per fer el segon: córner en curt, centrada de Gumbau i rematada del mateix Marc des del segon pal (1-2, min 43).

Amplien l’avantatge per a la tornada

La vermella directa que ha vist Abdón Prats només començar el segon període per una dura entrada sobre Palencia (min 49) ha aplanat el camí del B cap al triomf final. Més encara a partir del minut 66, quan una gran jugada de Cucurella que ha rebut Cardona a l’interior de l’àrea ha acabat als peus de Dani Romera, que ha fet el tercer amb un xut de primeres però per l’escaire (1-3, min 66).

A partir d’aquí, els de Santander s’han començat a desinflar. I això que podrien haver tornat a entrar dins del partit des dels onze metres, però Suárez ha aturat un penal a Aquino que hauria pogut significar el 2-3 (min 70). El que sí que ha arribat ha estat l’1-4, amb un golàs extraordinari de Dani Romera, que ha recollit la pilota al lateral de l’àrea i, amb una gran canonada, ha tancat el marcador (1-4, min 81) amb un resultat excel·lent que fa que només un daltabaix important pugui evitar que el Barça B sigui de Segona A. El que està clar és que l’1-4 és una brillant renda per afrontar la tornada, en què el Mini dictarà sentència.