Racing Santander-FCB B: El reaparegut Lobato culmina la remuntada (1-2)

Un gol ‘in extremis’ de l’atacant en el dia de la seva tornada ha donat els tres punts al filial a El Sardinero

Cristian Lobato ha estat el protagonista inesperat d’un partit molt intens i equilibrat entre el Racing i el Barça B. La seva reaparició en els últims instants del matx a Santander després de moltes setmanes d’absència ha comportat un gol preciós, agònic i valuós. Compta per tres punts. L’1-2 seu capgirava el resultat, ja que els locals s’havien avançat al principi, i confirmava la bona línia del conjunt dirigit per Eusebio, quatre jornades invicte.

Matina Gai

Necessitat de punts per la permanència, el Racing de Santander ha sortit a totes. Aviat, al minut 9, s’avançaria amb un gol d’oportunisme de l’exblaugrana Gai Assulin. La pilota era del Barça B, tot i que li costava controlar el partit. Sobretot quan rebien l’extrem israelià o Jairo, a l’altra banda. Amb Deulofeu i Dongou oberts a la punta d’atac, el filial -molt més estètic que el Racing- també tenia dificultats a l’hora de penetrar en la defensa local. Els càntabres es tancaven bé i sortien com bales.

Empata Rafinha

Així, els homes d’Eusebio combinaven amb certa autoritat, malgrat la contundència del rival en alguns casos. El perill culer s’originava als peus de Deulofeu. Apareixia per tots costats el de Riudarenes. De les seves botes ha nascut l’1-1. Després d’una llarga jugada vorejant l’àrea, la pilota ha caigut als peus de Rafinha a la frontal i el seu xut s’ha colat entre un bosc de cames i les mans del porter Mario Fernández, que es lesionaria en l’acció i hauria de ser canviat per Dani. Doble sotrac per als de casa fregant el descans (min 43).

Uns quants ensurts

El partit s’obriria a la represa. Hi hauria moguda en tot el període. Una sortida en fals de Dani no l’ha pogut aprofitar Sergi Gómez, en tasques ofensives. Tot seguit, Balliu evitava la rematada de Gai quan ho tenia tot a favor davant Masip, i Koné, en una internada calcada, disparava desviat. Es mantenia el domini blaugrana, amb una major profunditat dels dos equips. El Barça B havia fet un pas endavant i els veloços puntes del Racing disposaven de molts més espais en atac. De forma gairebé consecutiva, Koné ha xutat al travesser i a Jairo li han anul·lat un gol ja celebrat.

Reaparició providencial

S’entrava a l’últim quart d’hora amb el duel més embogit que mai i amb la reaparició de Cristian Lobato, després de dos mesos i mig lesionat. L’equip ha hagut d’incrementar l’agressivitat per neutralitzar la fam de punts dels locals, això sí, cada cop més cansats. Seria Lobato, al minut 87, amb un toc delicat i ajustat des de la frontal, el que decidiria el matx. Hauria pogut decantar-se cap a qualsevol bàndol. Aquest cop, la fortuna ha somrigut al Barça B.