Empat passat per aigua (1-1)

El FC Barcelona B ha empatat a un gol davant la UD Las Palmas en un partit marcat per la gran quantitat d’aigua caiguda al Miniestadi

El conjunt dirigit per Eusebio Sacristán no ha pogut imposar-se al Las Palmas en un partit condicionat per un terreny de joc que de mica en mica ha anat convertint-se en una piscina. La primera meitat ha acabat amb 1-0 a favor dels blaugranes després del gol de Deulofeu, i amb un domini clar del filial, però en la segona meitat la quantitat d’aigua caiguda durant tot el partit no ha permès al Barça B poder fer el seu joc combinatiu i de toc. A partir d’aquí, el Las Palmas s’ha mostrat molt més còmode i, tot just quan quedaven 20 minuts de partit, l’equip canari ha aconseguit l’empat per mitjà de Chrisantus i ha impedit la cinquena victòria consecutiva dels blaugrana.

Poc perill en la primera part

La primera meitat del partit ha estat un intercanvi de cops per part d’ambdós equips però sense gaire perill a les porteries. El travesser de Thievy, davanter del Las Palmas, en el minut 15, i el gol de Gerard Deulofeu en el 34, han estat les dues ocasions més destacades. L’enfrontament ha començat amb el Barça B molt fort. De fet, tot just al minut 2, Deulofeu s’ha apropat per primera vegada a la porteria de l’equip visitant, però la seva rematada ha sortit fora. A partir d’aquí, el conjunt dirigit per Eusebio Sacristán ha començat a jugar la pilota i a fer el seu joc combinatiu, tot i l’estat de la gespa, que de mica en mica ha anat a pitjor. Tot i això, alguna arribada del Las Palmas, com la de Thievy en el minut 15 de partit que ha tocat el travesser, han creat un cert neguit a l’equip blaugrana i durant uns minuts s’han vist amb dificultats i imprecisions a l’hora de moure la pilota.

No ha estat fins al minut 34, però, que Gerard Deulofeu ha aconseguit avançar el FC Barcelona en el marcador després d’una magnífica jugada per la banda. El davanter de Riudarenes ha fet una diagonal per la banda esquerra, i després una paret amb Luis Alberto que Deulofeu ha aprofitat llançant un xut potent amb l’interior que ha passat per sota de les cames del porter Barbosa.

En la segona meitat, el protagonista és el camp

A la represa el Barça ha continuat dominant la pilota i arribant amb perill a la porteria de Barbosa. Deulofeu ha estat el més incisiu en aquest inici de la segona part, però l’estat del terreny de joc, ple de bassals a causa de la forta pluja, no ha permès a l’equip d’Eusebio Sacristán poder fer el seu joc combinatiu característic. A mesura que passaven els minuts el camp ha anat a pitjor i tant el Barça com el Las Palmas han hagut de jugar a la pilotada. Aquest estil de joc, ha afavorit clarament l’equip canari, que s’ha trobat còmode i confiat de poder aconseguir l’empat. Thievy ha estat el primer a avisar en el minut 65 amb xut que no ha entrat per ben poc, i set minuts més tard, en el 72, Chrisantus ha aconseguit empatar després de rematar amb el cap una centrada des de la banda dreta de Momo. Precisament Momo ha estat el protagonista uns minuts més tard, quan a punt ha estat de batre Oier amb un xut des de la frontal.

Ja en el temps afegit, Vicente Gómez ha estat expulsat per doble groga després d’una falta provocada per Rafinha a la frontal de l’àrea que Sergio Araujo s’ha encarregat de llançar. El xut de l’argentí, però, ha marxat per sobre del travesser.

A casa amb la segona equipació

La nota curiosa del partit l’ha protagonitzat el FC Barcelona, que ha jugat el partit amb l’equipació taronja i groga, és a dir, la segona equipació. L’àrbitre no ha volgut que el Barça B jugués amb la vestimenta tradicional perquè el Las Palmas ha portat la segona equipació (color negre) en comptes de la primera. Per evitar confusions, l’àrbitre del partit, el senyor Jorgue Figueroa Vázquez, ha decidit que els dos equips juguessin amb la seva segona equipació.