El Nou Miniestadi estarà a la Ciutat Esportiva / FCB

L’estudi Batlle i Roig Arquitectes va ser el guanyador del concurs per al Nou Miniestadi, que es construirà a la Ciutat Esportiva, amb un pressupost de 12 milions per a la construcció, incloent-hi el Miniestadi, l'aparcament i la urbanització exterior del Miniestadi. L’aspecte del Nou Miniestadi es va conèixer el 26 de maig del 2015.

L’estudi Batlle i Roig Arquitectes, que ja va participar en la definició arquitectònica de la Ciutat Esportiva, ha projectat un Miniestadi adaptat als requeriments del concurs. Tindrà una capacitat per a 6.000 espectadors, adaptat a la categoria III de UEFA, amb grades cobertes, un aparcament de 600 places i una operativa de funcionament independent de la Ciutat Esportiva. Està previst que la seva inauguració sigui durant la temporada 2017/18.

Les claus de la proposta guanyadora

Va imposar-se en el concurs perquè, arquitectònicament, presentava la proposta d’escala més apropiada per a les necessitats del FC Barcelona, complia amb els temps i costos requerits, gaudia d’un disseny integrat de 360º per millorar l’ambient dins l’estadi, comptava amb un edifici de tribuna potent i tenia un disseny versàtil per augmentar la grada en el futur.

A més, complia amb requisits necessaris, tant en qüestions mediambientals (certificació energètica, reduir el manteniment, energia fotovoltaica) com econòmiques (processos constructius eficients i oportunitats de patrocini).

Per acabar, es va valorar el seu equip professional, amb integrants especialitzats en BIM, paisatgisme i façanes, així com la documentació presentada, la més desenvolupada, completa i rigorosa.

[[BOTOVERMELL::MÉS FOTOS++::http://www.fcbarcelona.cat/club/detall/galeria-d-imatges/temporada/2014-2015/imatges-del-nou-miniestadi::HOR::::NO-TRACKING::::::]]