Bartomeu: “El Barça és avui més fort, més sostenible, més compromès i més solidari que mai”

Bartomeu: “El Barça és avui més fort, més sostenible, més compromès i més solidari que mai”

El president ha fet un repàs dels tres anys de mandat i ha presentat els reptes de futur, que passen per mantenir l’excel·lència esportiva, augmentar els ingressos, construir l’Espai Barça i continuar lluitant contra el frau

L’Assemblea de Socis Compromissaris ha començat amb el primer punt de l’ordre del dia, l’informe del  president Josep Maria Bartomeu, que, en l’equador del mandat,  ha fet un repàs dels primers tres anys de la seva gestió i ha avançat els reptes que assumeix l’Entitat per als tres propers anys.

Bartomeu ha començat la seva intervenció destacant que “el Barça és avui més fort, més sostenible, més compromès i més solidari que mai”. Segons el president, durant els tres primers anys de mandat s’han hagut d’afrontar “dificultats de tota mena”, però el Club ho ha fet “fidel a les nostres conviccions”.

El president ha entrat en detall assegurant que durant aquest temps “s’han defensat uns valors innegociables: la llibertat d’expressió, el dret a decidir i la voluntat d’estar sempre al costat del que decideixi la majoria del poble de Catalunya”. En relació amb la situació sociopolítica que viu el nostre país, s’ha refermat en el fet que el FC Barcelona “sempre ha reclamat que es resolgui la situació mitjançant un procés de diàleg i de negociació política”.  En aquest sentit, Bartomeu ha volgut matisar que el Club està “totalment en contra de l’aplicació de la presó preventiva, tant en el cas dels polítics catalans com en el dels líders de les entitats cíviques, com l’expresident Sandro Rosell, que fa un any i mig que és a la presó, de manera totalment injustificada”.

Balanç de tres anys de mandat: “49 títols en tres anys”

A continuació, Bartomeu ha repassat les fites aconseguides durant els primers tres anys de mandat, en el marc del Pla Estratègic 2015-21, i ha assegurat que el repte és esdevenir “la institució més admirada, estimada i global del món”.

Entre aquestes fites destaca el fet que s’han guanyat “49 títols en tres anys, entre els quals dos doblets amb el primer equip de futbol”. I, entre altres projectes clau d’aquest trienni, Bartomeu s’ha referit a la creació d’un equip de futbol femení “professional i competitiu”, al projecte de formació Masia 360, a la doble consecució de la Champions Youth League, a la fita d’1,5 milions de beneficiaris a la qual ha arribat la Fundació Barça i a la creació del Barça Innovation Hub.

En l’apartat econòmic ha volgut destacar també que el FC Barcelona “està a prop dels 1.000 milions d’ingressos”, i que és ”el club del món de l’esport que ingressa més en patrocini, segons la revista Forbes”. “Aquestes coses només les pot dir el Barça, i això ens ha d’omplir d’orgull”, ha conclòs Bartomeu.

2017/18: “Temporada notable”

Pel que fa a la valoració de la temporada 2017/18, el president l’ha qualificat com una “temporada notable” en la qual els esports professionals han guanyat 19 títols. Ha destacat la consecució de les sis Copes del Rei i de la Reina en totes les seccions, i ha lamentat les decepcions de Roma a la Champions i la Lliga i Eurolliga de bàsquet.

Quant al primer equip, Bartomeu ha ressaltat el doblet, “la setena Lliga dels últims deu anys i la quarta Copa consecutiva”. Sobre Valverde, ha destacat que es tracta d’un professional “de vàlua, prestigi i que creu en el nostre model”. Pel que fa a aquesta temporada, ha afirmat que “aquest any esperem moltíssim”. En el capítol de jugadors, el president ha mencionat els grans comiats que ha viscut el Club en els diferents esports. És el cas d’Andrés Iniesta, “que té aquí el seu espai, i tornarà”; el de Navarro, que “mereix ser recordat per les futures generacions”; i el de Paco Sedano, porter de futbol sala, al qual també se li retirarà la samarreta.

En el terreny econòmic, Bartomeu ha resumit l’any assegurant que el Club “ha crescut i ha millorat les partides d’ingressos”. “És molt important guanyar diners per reinvertir-los en esport i patrimoni”, ha recordat.

Els reptes de futur: aixecar títols, regnar a Europa i fer créixer la Masia

Pel que fa a l’horitzó que el Club afronta en els propers tres anys de mandat, Bartomeu ha avisat que “cal consolidar un projecte que sabem que tindrà escenaris de gran complexitat però que afrontem de manera valenta”.

En la faceta esportiva, el Club “vol seguir aspirant a guanyar, i vol veure Messi aixecant la Lliga, la Copa i la Champions”. “No hi ha cap barcelonista que no somiï en això”, ha assegurat Bartomeu, que ha afegit: “Ens fa il·lusió regnar a Europa”.

Pel que fa a un dels signes d’identitat del Barça, el seu estil de joc, Bartomeu ha assegurat que “se seguirà reforçant i es blindarà”. I sobre l’altre pal de paller del Club, el planter, el president ha dit que “la Masia creixerà” i que els nois “han de tenir com a objectiu estar al primer equip, perquè retindrem el talent”.  El president ha estat molt contundent a l’hora de defensar el model de Club. “No és veritat, com diuen alguns, que no tinguem un model. Tenim un model esportiu, social i de gestió propi, un model de Club, i tenim una Fundació que és un referent. Volem ser diferents”, ha reconegut Bartomeu.

Les línies mestres que ha marcat Bartomeu per als propers anys passen per continuar creixent econòmicament, explotar noves vies de negoci, fidelitzar els 300 milions de fans que té el Club, explotar les futures instal·lacions de l’Espai Barça i seguir explorant nous mercats i oportunitats. El president també ha posat en valor la tasca de la Fundació Barça, “que vol arribar als 2 milions de nens i nenes beneficiaris al món el 2020”.

El socis i l’Espai Barça

Enel terreny social el president ha estat molt clar: “Els socis són el centre de tot”. En aquest sentit, el Club té molts projectes adreçats a ells, com el programa T’Acompanyem, Barça Desplaçaments i l’Espai d’animació, entre d’altres. “Volem que els socis visquin la vida del Club i aportin idees”. Entre els reptes que es marca Bartomeu per als propers anys en aquest àmbit hi trobem també “la lluita contra el frau, que és un dels principals objectius d’aquesta Junta i serem implacables, i la lluita per la igualtat i la inclusió de la dona en l’esport”.

Pel que fa al projecte patrimonial de l’Espai Barça, Bartomeu ha recordat que durant aquests anys s’ha treballat molt i “s’ha picat molta pedra”. Es tracta d’una operació complexa que, gràcies a les gestions realitzades durant els últims temps, “té les aprovacions de Generalitat i de l’Ajuntament”. Una iniciativa única i, segons l’ha qualificat el president, “el projecte esportiu i patrimonial més gran del món en aquests moments”. Bartomeu, que ha recordat que “a la primavera inaugurarem l’Estadi Johan Cruyff, el temple del futbol formatiu i del Femení”, ha donat pas a un vídeo en què es pot veure l’evolució de les obres i una recreació del procés de construcció de l’Estadi Johan Cruyff, el futur Camp Nou, el Nou Palau i el Campus Barça.

Finalment, Bartomeu ha afirmat que l’objectiu del propera fase del mandat és que “continuem sent sostenibles, pioners, innovadors i solidaris”, i per això ha demanat als socis “mirar endavant i estar tots junts per treballar en la mateixa direcció, per guanyar més títols, tots els que puguem, per continuar sent més que un club, el millor club del món”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut