fcb.portal.reset.password

Horacio Seguí, en la presentació del seu llibre | GERMÁN PARGA - FCB

Horacio Seguí, nascut el 5 d’abril del 1930, va ser pioner de la fotografia d’espectacles a finals de la dècada dels anys 50 i és un referent del fotoperiodisme esportiu del nostre país. Tot i la seva extensa producció fotogràfica en altres àmbits, el seu nom ha estat sempre vinculat al FC Barcelona per la relació que va tenir amb el Club durant gairebé 40 anys.

Aquest dijous ha presentat un llibre recopilatori de la seva carrera professional en un acte celebrat a la sala Berlín del Camp Nou, que ha comptat amb  l’assistència del directiu del FC Barcelona Pau Vilanova, el president de l’Agrupació Barça Jugadors Ramon Alfonseda, l’expresident Joan Laporta, l’exdirectiu Jaume Sobrequés, el secretari general de l’esport de la Generalitat Josep Lluís Vilaseca, Joan Vilà de l’àrea de metodologia de la Masia 360, l’exmassatgista del primer equip Àngel Mur, els periodistes Joaquim Maria Puyal i Toni Vall, l’historiador Carles Santacana, la historiadora i  responsable de l’Arxiu Seguí Gemma Fàbregas i la vídua de l’exgerent del Club Armand Carabén, Marjolijn van der Meer, entre altres personalitats, a més del mateix Horacio Seguí.

Horacio Seguí ha donat les gràcies a tothom i ha lloat la tasca que han fet els fotògrafs al llarg de la història. A més, ha tingut paraules d’agraïment a exjugadors, entrenadors, massatgistes, entre d’altres, i ha tingut un record també a les primeres jugadores del Barça Femení, algunes d’elles presents a la sala. 

El llibre, editat per l’editorial Base, amb textos de Toni Vall i amb pròleg a càrrec de Josep Lluís Vilaseca, és un àlbum de gairebé 150 fotografies, algunes d’elles inèdites. A l’obra es poden veure algunes de les moltes personalitats que han passat per la càmera de l’Horacio Seguí, com ara els cantants Joan Manuel Serrat, Salvattore Adamo, Charles Aznavour i Núria Feliu, i els futbolistes Kubala, Pelé o Johan Cruyff, entre moltes altres.

El FC Barcelona va adquirir el subfons del fotògraf Horacio Seguí l’any 2006, que recull la història del FC Barcelona en imatges des de l’any 1963 fins al 2003 i que està dipositat al Centre de Documentació i Estudis del Club. Durant aquest temps va arribar a acumular al voltant de 250.000 fotografies de temàtica blaugrana. Les seves imatges han estat publicades a nombroses publicacions en sèrie i monografies entre les quals destaquen la Revista Barça i la Revista Barcelonista.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();