fcb.portal.reset.password

Els components de la Barça Academy de Fort Lauderdale, enviant un missatge de suport a l'Anthony. | FCB

Anthony Borges és un noi de 15 anys que el 14 de febrer passat va rebre l’impacte de cinc bales a l’esquena i les extremitats quan va ajudar 20 companys a refugiar-se en una aula mentre ell sostenia la porta. Així els va salvar dels trets d’un exalumne que disparava indiscriminadament a l’institut de secundària Marjory Soneman Douglas, de Parkland (Florida). El noi, d’origen veneçolà, és aficionat del Barça i el 2016 va estar entrenant-se a la Barça Academy de Fort Lauderdale (Florida), una de les sis escoles que té el Club als Estats Units.

L’Anthony rebrà en els propers dies un regal molt especial: una samarreta signada pels jugadors del primer equip, en reconeixement a la seva actuació heroica, que va evitar que s’incrementés la xifra de 17 morts a mans de l’antic alumne Nikolas Cruz, de 19 anys.

El somni de viatjar a Barcelona

Anthony Borges està ingressat a l’hospital i té una motivació extra per recuperar-se aviat. A l’horitzó planeja un viatge a Barcelona per visitar el Camp Nou i conèixer els jugadors blaugrana, tal com el Barça ha promès al seu pare, Royer Borges, en una conversa telefònica.

El Barça, en conèixer la història de l’Anthony pel periodista Santiago Segurola, i a través de l’Àrea de les Barça Escoles del Club, es va mobilitzar per contactar amb la família i posar-se a la seva disposició. El pare de l’Anthony ha agraït el suport del Barça i l’oferiment d’ajudar a recuperar l’alegria del noi fent-lo venir a Barcelona tan aviat com sigui possible. A més, el Barça també posarà a disposició de la família els seus serveis mèdics per col·laborar en la recuperació de l’Anthony, que ha estat sotmès a diverses intervencions quirúrgiques, perquè pugui tornar a jugar a futbol, una de les seves passions.

Els jugadors del Barça han conegut la història de l’Anthony, que ha tingut un gran impacte als Estats Units, amb la imatge del xèrif Scott Israel agafant-li la mà a l’hospital, que s’ha fet viral. Tots ells han signat una samarreta que se li ha enviat en reconeixement a la seva valentia en no dubtar a posar la seva vida en perill per salvar les dels seus companys.

Recaptar fons per a les despeses mèdiques

Royer Borges ha obert un compte en una plataforma de micromecenatge, ‘go.fund.me’ per recaptar fons que ajudin a pagar les despeses mèdiques del seu fill, i la resposta està sent molt satisfactòria. Ja han superat el mig milió de dòlars i el Barça vol ajudar-lo a incrementar aquesta quantitat posant els seus mitjans a la seva disposició perquè el seu missatge arribi a tothom que vulgui col·laborar en la recuperació de l’Anthony.

“Voldria agrair l'aportació a la pàgina go.fund.me, ja que el meu nen té un temps de recuperació i és ben sabut que aquí les factures dels metges són molt costoses. Necessito una ajuda, que les persones posin una mica de diners per poder estar un xic més tranquil”, reconeix Borges.

Barça Academy de Fort Lauderdale

La notícia de l’heroïcitat de l’Anthony, que va estar entrenant-se durant el 2016 a la Barça Academy de Fort Lauderdale, va ser rebuda amb gran orgull a l’escola de futbol, la primera que el Club va obrir en territori nord-americà el 2014. Els esportistes d’aquesta escola li han enviat missatges de suport a través d’una fotografia en què li demanen que sigui fort. La Barça Academy de l’estat de Florida compta actualment amb 159 jugadors entre nens i nenes de diferents categories, i té les seves instal·lacions a l’estadi de Central Broward Regional Park.

Royer, el pare de l’heroi: “Agraeixo al Barça tota l’ajuda”

El pare de l’heroi blaugrana està molt agraït al Club per tot el que està fent. “Agraeixo al Barça tota l'ajuda i el suport i per prendre’s la molèstia, per dir-ho així, d'ajudar el meu nen perquè anímicament se senti millor, i tinc entès que també van ajudar una mica en la recuperació els metges del Club. Estem molt agraïts com a família. No només per a la família, per a moltes persones l'alegria d'un nen és el més gran. Quan veus el teu nen feliç, la resta no importa. El cost o l'esforç que calgui fer és insignificant al costat de veure un nen feliç”, diu visiblement emocionat.

Borges reconeix que la trucada del Barça el va agafar desprevingut. “Ell mai ho podia esperar, ni jo tampoc. Quan estaven a punt de ficar-lo al quiròfan per a una de les cirurgies, casualment vaig escoltar el missatge de veu, perquè no agafava trucades, i li vaig posar el telèfon en altaveu i va escoltar el missatge. Va somriure tant!..., era molta l’alegria que tenia i em va dir ‘pare, jo vull marxar d'aquí ja perquè hem d'anar a Barcelona’. Ell es creia que si es quedava molt de temps perdria l'oportunitat d'anar a Barcelona a conèixer els jugadors i d’anar a l'Estadi. Després, quan ja em van passar un correu electrònic confirmant el que m'havien dit per telèfon, l’hi vaig deixar llegir..., és ple de felicitat, el meu nen!”.

Royer Borges explica que l’Anthony “es vol aixecar ja per anar a Espanya” i que “aquest sempre ha estat el seu somni”. “Quan vam arribar aquí, no teníem res, començàvem de zero, però posar el meu nen on ell volia estar, perquè ell volia jugar amb el Barça, va ser una de les alegries més grans que vam poder viure la meva dona i jo. El vam posar en una de les escoles que tenen aquí a Fort Lauderdale i en aquella època el meu nen estava molt emocionat”.

L’Anthony Borges és un gran aficionat als esports, i concretament al futbol, i el seu pare confirma la seva passió pel Barça. “Per a ell, la seva definició de futbol és Barça, diu que els millors jugadors són al Barça. Per la seva manera de veure les coses, el millor equip és aquest”.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();