fcb.portal.reset.password

364 vots a favor, 23 en blanc i 21 en contra han servit per aprovar l’acord del FC Barcelona amb Mission Hills Group (MHG), el segon punt de l’ordre del dia de l’Assemblea Extraordinària celebrada aquest 18 desembre al Palau de Congressos. El CEO del Club, Òscar Grau, ha assegurat que aquesta aliança ajudarà a assolir el repte de convertir el FC Barcelona en la “institució més admirada, estimada i global del món”.

Abans d’aprovar-se l’acord Grau ha informat dels detalls del projecte. Ha explicat que es desenvoluparà a la ciutat de Haikou, a l’illa xinesa de Hainan, una zona no industrialitzada amb una gran sostenibilitat ambiental i que és una reconeguda destinació turística per al poble xinès. Allà el Club gaudirà d’una instal·lació –de prop de 7.000 metres quadrats– compartida amb la Federació Xinesa de Futbol. Està previst que al març s’hi inauguri una FCBEscola amb set camps de futbol preparada per formar més d’un miler de nens, i que també hi hagi un gran espai d’experiències, amb una Megastore i una zona de restauració incloses.

"No farem cap parc temàtic, com he pogut llegir aquests darrers dies. La nostra intenció a Hainan és crear una gran FCBEscola, que serà la primera gestionada directament pel FC Barcelona. És un projecte ambiciós i volem tenir el 100% del control d’aquesta escola”, ha afirmat Grau.

Per desenvolupar aquest projecte es crearà una societat mixta –entre el FC Barcelona i MHG, amb un 50% cadascú– durant el proper mes de gener. El FC Barcelona serà l’encarregat de designar el president i el director financer del projecte, i MHG, el director general. L’aliança durarà deu anys, prorrogables a deu més. Per al Club aquest projecte suposa una inversió directa d’uns 4 milions d’euros, que es calcula que es recuperaran en un espai de temps menor als quatre anys gràcies al cobrament del 15% de la facturació en concepte de royalties i el 50% dels beneficis generats pel projecte.

L’acord amb MHG suposa una oportunitat única de negoci i increment d’ingressos per al Club, així com un augment del reconeixement de la marca Barça. També implica el reconeixement del govern xinès i un nou impuls de cara a nous patrocinadors en un mercat estratègic com és la Xina, el més potent en l’àmbit mundial juntament amb els Estats Units, segons ha recordat Òscar Grau.

Què és Mission Hills Goup?

És una empresa xinesa fundada l’any 1992, propietat de la família Chu, una família vinculada a l’èxit de la candidatura de Pequín 2008. Posseeix 120 quilòmetres quadrats de terreny a la Xina entre Haikou i Shenzhen, dels quals 72 encara s’han de desenvolupar. L’empresa, que rep 5,6 milions de visites anuals en aquests terrenys, és líder i referent internacional en el sector de l’oci i l’esport i s’ha convertit en una de les seus permanents de la Federació Xinesa de Futbol.
Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();