Un recorregut de 100 gols per la història del Barça

Un recorregut de 100 gols per la història del Barça

El periodista Josep Riera presenta al Camp Nou el seu llibre ‘100 gols que han fet del Barça més que un club’

100 gols que han fet del Barça més que un club, és el llibre del periodista i filòleg català Josep Riera Font, que ha estat presentat aquest vespre a la Sala Berlín del Camp Nou, i que a més del propi autor, ha comptat també amb les intervencions dels periodistes esportius Ferran Correas i Ricard Torquemada.

Els tres periodistes han comentat les característiques d’aquest llibre que, editat per Cossetània Edicions, selecciona i explica cent gols del Barça que han estat clau dins la trajectòria del Club o que són recordats per motius especials, i que permeten fer un recorregut per la història blaugrana.

Com acostuma a passar en aquests cassos, Josep Riera ha afirmat que la tria dels gols seleccionats “ha estat una de les tasques més complicades a l’hora d’elaborar el llibre. Va ser tota una feinada triar-ne només 100 entre els més de 10.000 gols que ha fet el Barça”.

En el llibre es pot trobar un retrat dels moments i dels jugadors del Barça a través dels seus gols. Des dels inicis de Gamper, el fundador del Club, fins al moment actual de Messi, el millor del món, passant per diferents jugadors que amb els seus gols ens permeten traslladar-nos a les diferents èpoques de la història del FC Barcelona.

El llibre recull gols de tota mena i protagonistes, amb referències a noms històrics com el de Gamper i Samitier, o golejadors com Alcántara, César, Quini i Eto’o, o també de jugadors que han canviat la història del futbol i del Club com Kubala, Cruyff, Maradona i Messi. Tampoc poden faltar aquells gols que han decidit eliminatòries o títols, i que són els que recorden més els aficionats pel que van significar, com el de Koeman a Wembley, Bakero a Kaiserslautern, Belletti a París i Iniesta a Stramford Bridge.

Però Josep Riera també ha indicat que “hi ha gols que no s’han fet. Com el primer partit del club que es va perdre per 1-0, i que ve a demostrar que res és fàcil”, o altres gols o jugades que ni tan sols són del Barça, però que van significar dos títols de Lliga, com el de Pier a Tenerife o l’aturada de González en el penal a Djukic a La Corunya.  

No poden faltar els gols que tothom recorda per la seva bellesa, com la cua de vaca de Romario a Alkorta, el dia que el Bernabéu va aplaudir Ronaldinho o el gol contra l’Atlètic de Madrid que va fer merèixer a Cruyff el sobrenom de l'Holandès Volador.

En les seves paraules de presentació, Ricard Torquemada ha destacat que actualment és molt encertat fer un llibre sobre el gol “perquè tot el futbol gira entorn del gol. Una part del joc és la de fer gols i el gol és l'objectiu, l'alegria i l'èxit”.

Josep Riera Font:
Va néixer a Osor (la Selva) el 1963. És llicenciat en Filologia Catalana i periodista. Vinculat a El Punt des del 1987, el 2002 es va incorporar a l’equip fundacional d’El 9 Esportiu de Catalunya (ara L’Esportiu), del qual va ser director fins al 2012. També dirigeix la col·lecció Fora de Joc de Cossetània Edicions, dins la qual és autor d’Escoltant Guardiola i coautor del llibre Van Barça. El FC Barcelona i Holanda, més que una relació.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut