fcb.portal.reset.password

Toni Freixa i Carles Núñez, durant la presentació del seu projecte per a les seccions / TONI FREIXA

Toni Freixa, candidat a la presidència del FC Barcelona, ha presentat el seu programa corresponent a les seccions professionals juntament amb Carles Núñez, membre de la Comissió de Seccions de la candidatura. Partit de la base que “una de les riqueses del Barça és que és un club poliesportiu, i aquest concepte ens diferencia dels altres”, els principals objectius de Freixa passen per traslladar el concepte ‘Masia’ a totes les seccions, incrementar l’assistència al Palau Blaugrana, tenir els millors equips possibles per assolir els èxits més grans i fer de les seccions un model “més autofinançable”. 

La presentació s’ha centrat, sobretot, en la secció de bàsquet, on la principal novetat serà la d’incorporar un ‘general manager’, una persona de referència dins la secció per portar-ne les relacions institucionals, fer d’enllaç amb la junta directiva o gestionar la relació amb altres clubs. Tot i que no se n’ha volgut avançar el nom, Freixa ha assegurat que serà una persona amb “el consens de tots els culers”.

Rafael Jofresa, director tècnic i de ‘scouting’

Les altres grans novetats són l’aposta per Rafael Jofresa, exbase blaugrana, com a director tècnic i de ‘scouting’ del primer equip, i la de Juan Llaneza, amb una gran trajectòria a les banquetes i que va estar vinculat al Club entre el 1993 i el 1998, com a director de formació i ‘scouting’ al capdavant del planter. Tal com ha explicat Carles Núñez, “Llaneza ha captat talents com Tomas Satoransky, Pau Gasol, Roberto Dueñas o Víctor Sada”.

Potenciar el concepte ‘Masia’

Un dels grans objectius de Freixa passa per “traslladar el concepte Masia a totes les seccions del Club”. Especialment a la del bàsquet: “Un dels nostres lemes és crear el millor club de bàsquet dins el millor club del món”, ha explicat, “i per això multiplicarem el nombre d’equips, jugadors i entrenadors. L’objectiu és captar el talent i crear jugadors amb nivell Barça per al primer equip”.

Omplir el Palau Blaugrana

"Creiem que amb una remodelació del Palau, és possible omplir-lo fins a les 10.000 persones d'aforament que ens demana l’Eurolliga. Sota el concepte de ‘Palau Ple’, Freixa pretén millorar l’entrada dels partits de les diferents seccions, donant suport als grups d’animació, bonificant els abonats per fidelitat, potenciar preus exclusius per a famílies de socis, permetre l’assistència gratuïta per a nens i nenes i afavorir la demanda. Més enllà d’això, l’objectiu és també millorar les instal·lacions en relació amb els accessos i la comoditat dels espectadors.

Continuïtat de tots els entrenadors

Carles Núñez ha deixat clar que tenen “una confiança total i absoluta” en els entrenadors de les quatre seccions professionals i, per tant, no preveuen fer cap canvi en aquest sentit. En relació amb la resta de disciplines, Freixa assegura no tenir “cap intenció de crear més seccions amateurs, però si ho fem estarem atenent a una necessitat dels nostres socis”.


Eleccions 2015: Toni Freixa (13/07/2015) por fcbarcelona

Tornar a dalt