fcb.portal.reset.password
El directiu Jordi Monés, durant la presentació del projecte 'Barça Universitas'

El directiu Jordi Monés, durant la presentació del projecte 'Barça Universitas'. GERMÁN PARGA / FCB

El projecte ‘Barça Universitas’ neix amb la missió principal de consolidar el FC Barcelona com a referent mundial en la generació i la transmissió de coneixement en matèries relacionades amb l’esport i també per mantenir l’excel·lència del Barça amb l’intercanvi de coneixement. Com ha explicat el directiu Jordi Monés, “és la consolidació d’una activitat acadèmica que el Club ja fa en moltes àrees“ i suposa la posada en marxa d’un projecte recollit ja al programa electoral de la Junta.

Segons ha explicat Monés, en el marc d’aquesta proposta es duran a terme iniciatives acadèmiques que poden prendre forma de postgrau, conferències o projectes col·laboratius amb altres centres educatius. ‘Barça Universitas’ tindrà cinc àrees de coneixement: l’àrea de salut i medicina esportiva, l’àrea de rendiment esportiu, l’àrea tecnològica i d’innovació, l’àrea de gestió i màrqueting i l’àrea de ciències socials.

Fins ara el FC Barcelona ja compta amb contactes establerts amb la Universitat de Barcelona, amb Esade i amb la Universitat de Harvard, entre d’altres, però, segons ha informat Monés, també es treballa per establir sinergies amb altres centres, com la UVIC, la Universitat de Colúmbia o el Massachusetts Institute of Technology.

El projecte, sotmès a votació, ha quedat aprovat per 547 vots a favor, 9 en contra i 17 en blanc.

Participació en treballs acadèmics des de fa anys

Per contextualitzar aquesta nova iniciativa, Monés ha explicat alguns dels projectes científics i acadèmics que el FC Barcelona ha dut a terme en els últims anys.

Per exemple, en l’àrea mèdica, cal recordar que el Barça té un Centre Mèdic d’excel·lència acreditat per la FIFA i un pla docent intern de formació continuada en què es duen a terme sessions clíniques, tesis doctorals i estades i intercanvis en centres internacionals. El Club col·labora en un curs de fisioteràpia d’esports d’equip amb la col·laboració de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat Ramon Llull i forma part de la Xarxa Internacional en Recerca de Múscul i Tendó, MuscleTech Network. I, alhora, col·labora en estudis sobre la utilització del GPS per a la monitorització i l’anàlisi del rendiment i de les lesions dels esportistes.

Tornar a dalt