fcb.portal.reset.password
Kevin Bordas, amb el plats que va preparar / FOTO: VÍCTOR SALGADO-FCB

Kevin Bordas, amb el plats que va preparar / FOTO: VÍCTOR SALGADO-FCB

Avui en dia trobar persones amb perfils multidisciplinaris pot ser fàcil o no, però al FC Barcelona hi ha una persona que compleix aquest perfil. Ell és un jove que juga a voleibol amb la samarreta blaugrana, que és cuiner, que puja als castells i que ha fet de model fotogràfic. Una combinació multidisciplinària per definir un tarragoní que juga amb el primer equip de voleibol i que es diu Kevin Bordas.

Cuiner mediàtic i jugador del Barça

Cuiner d’afició i vocació i jugador del primer equip de voleibol del FC Barcelona, Kevin Bordas va ser conegut en participar a la tercera edició del concurs de cuina de TVE MasterChef. El jove tarragoní ens explica, entre fogons  del restaurant Tapas24 de les instal·lacions blaugrana, com va arribar al Barça i el seu camí en el món de la cuina.

Però com un jove apassionat per l’esport esdevé un cuiner professional? El mateix Kevin ens ho explica: “Sempre he menjat de tot. De petit m’agradava la verdura i el peix i amb 17 anys  vaig independitzar-me i un dia et canses de menjar pasta, pizza i fregits, i penses que cal fer quelcom diferent”.

I d’aquí a un concurs com Masterchef: “Un amic es va presentar al concurs i vaig pensar que també ho podia fer. Al principi no hi confiava gaire, feia el que em demanaven, anava passant castings… i em van trucar per anar a Madrid i vaig acabar entrant”.

Aprendre i aprendre

Viure l’experiència d’un reality va aportar molts coses al jugador del vòlei blaugrana: “El concurs és un fidel reflex de l’exigència que demana una cuina professional, la pressió, el temps, haver d’agradar, la  presentació…, són factors que es tenen en compte  en una cuina i que a MasterChef es treballen amb força”.

A més, afegeix Bordas: “Cal tenir el control de les emocions personals, a conviure amb gent que no coneixes i a valorar molt les coses que estàs vivint”.

L’esport, una eina de creixement

Una de les altres facetes d’aquest jove és la de jugador de voleibol del FC Barcelona. Bordas ens explica com arriba al Barça des de Tarragona: “Començo a jugar a vòlei pel meu germà gran, que ja hi jugava. Vaig jugar al Sant Pere i Sant Pau, i posteriorment al Salou. A l’estiu, en un torneig de vòlei platja vaig coincidir amb un company del Barça i li vaig dir que venia a treballar a Barcelona, vaig venir a entrenar-me i vaig esdevenir jugador blaugrana”.

Per ell, jugar al Barça és quelcom diferent: “Jugar al Barça és diferent a fer-ho en qualsevol altre equip. Pertanys a una entitat reconeguda a tot el món, estic en una categoria alta i a un pas de ser equip de primera. Tot és més dur”.

“Companys, club, serveis mèdics…, m’han tractat molt bé. Estic en un bon equip, amb un bon ambient. La competència és gran i els  companys m’ajuden a millorar”, explicava Kevin Bordas de com viu el seu dia a dia al Barça.

Mirar més enllà

Kevin Bordas és jove, però té molt clar cap cap a on ha d’anar el seu futur: “El meu futur no me l’imagino fora d’una cuina. M’agrada molt cuinar i m’agrada aprendre. El voleibol és un hobby i a l’estat no et pots guanyar bé la vida”.

Per finalitzar, ens explica dues anècdotes: “No m’havia tallat mai en una cuina, fins que va arribar la primera: al càsting de MasterChef. Els meus companys del Barça de voleibol sí que han provat alguns dels meus plats. Són un jurat exigent i sincer i sembla que els agrada”, comentava Bordas mentre cuinava uns macarrons al pesto d’avellana i un entrepà, per a una tarda de futbol, de chicken chips amb alvocat.


Kevin Bordas, de Masterchef al Barça by fcbarcelona

Un cuiner al ‘Tapas24’

Una tarda va dedicar Kevin Bordas a preparar els plats que acompanyen el reportatge. Un plat ple d’energia per a esportistes com els macarrons al pesto d’avellana i un entrepà per venir a l’Estadi o per degustar a casa mentre es gaudeix del futbol. La professionalitat de Kevin Bordas a l’hora de cuinar, preparar i emplatar va meravellar els presents que hi havia al restaurant regentat pel reconegut xef Carles Abellán.

 

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();