fcb.portal.reset.password

Jordi Moix i Josep Maria Bartomeu han presentat el Nou Camp Nou / GERMÁN PARGA - FCB

[[DES_1]]“És un dia per a la història del Club”. Són paraules del president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, en la presentació del projecte del Nou Camp Nou que s’ha fet aquest dijous a la tribuna de l’Estadi. L’acte ha comptat amb la presència destacada del primer equip de futbol, dels arquitectes del projecte guanyador –Nikken Sekkei i Pascual-Ausió- i de destacats dirigents dels principals estaments futbolístics. La presentació ha servit per descobrir la maqueta del què serà el Nou Camp Nou i l’espai on s’hi ubicarà.

Josep Maria Bartomeu ha destacat la magnitud del projecte i el moment històric que afronta el Club, i ha reconegut que “el que va ser el millor estadi del món, ja no ho és” perquè “la joia arquitectònica no és immune al pas del temps”. En aquest sentit, el president blaugrana ha afirmat que “un club com el nostre ha de tenir el millor estadi”.

Com també se’l mereix una ciutat com Barcelona. “Serà bo per a la ciutat i per a tots els que hi viuen o la visiten”, ha explicat el President. Amb el Nou Camp Nou, “tots hi guanyarem”. Bartomeu ha assegurat que “guanyarà el Barça, que tindrà un Estadi únic i que crearà tendència, i guanyaran els socis, aficionats i visitants, perquè s’adaptarà a les necessitats de les persones amb totes les comoditats i serveis possibles”. I, finalment, “guanyaran el barri i la ciutat”, ja que “gaudiran d’un nou espai verd, d’instal·lacions construïdes amb màxims criteris de sostenibilitat i accessibilitat; d’un Nou Camp Nou obert, atractiu i que serà una nova icona de Barcelona”.Hem de caminar junts, unir esforços, teixir sinergies i créixer plegats

Per als propers anys, en què estarà en marxa la construcció del Nou Camp Nou, tant el president blaugrana com Jordi Moix, directiu comissionat de l’Espai Barça, han demanat la complicitat dels socis: “Hem de caminar junts, unir esforços, teixir sinergies i créixer plegats”. Bartomeu ha destacat també l’impacte del Club sobre la ciutat de Barcelona –l’aportació del Club al PIB de la ciutat ha augmentat fins a l’1,5%. En aquest sentit, ha explicat que la previsió situava una aportació de 826 milions d’euros al PIB de Barcelona, però que l’actualització de l’estudi per part de Deloitte la temporada 2014/15 diu que l’impacte ja ha augmentat fins als 906 milions.

Per últim, Josep Maria Bartomeu ha detallat les principals característiques del projecte guanyador de Nikken Sekkei i Pascual-Ausió, una fusió arquitectònica catalano-japonesa, que s’ha inspirat “en tot allò que va fer del Camp Nou dissenyat per Francesc Mitjans un estadi únic”. “Tenim molta feina per fer”, ha afegit. Entre d’altres, ha anunciat la col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona i amb la Generalitat de Catalunya en el Pla General Metropolità.És un somni que també és un gran repte, que afrontem amb responsabilitat, rigor, convicció, il·lusió i orgull

Quant al finançament del projecte, Bartomeu ha explicat que s’ha de “rebaixar el deute i buscar les millors propostes de finançament extern”, afegint a continuació que es farà “sense posar en risc el projecte esportiu i sense vendre ni un pam de patrimoni”. Per finalitzar, el president blaugrana ha engrescat tots els actors del projecte: “Un somni que també és un gran repte, que afrontem amb responsabilitat, rigor, convicció, il·lusió i orgull”.

Per la seva banda, el directiu comissionat de l’Espai Barça, Jordi Moix, ha definit el projecte com un “repte espectacular”. Moix ha pres els Jocs Olímpics del 1992 com a referència per afrontar la construcció del Nou Camp Nou: “Serà un procés llarg i en ocasions molest, però sabrem que estem construint història”. El directiu blaugrana ha explicat que alguns dels objectius del projecte és “democratitzar l’estadi i obrir-lo al barri”.

LES PRINCIPALS CARACTERÍSTIQUES DEL NOU CAMP NOU


Bartomeu i Moix: "Amb el Nou Camp Nou, sortim... by fcbarcelona

Espai de record a Johan Cruyff

Josep Maria Bartomeu ha anunciat que el Nou Camp Nou comptarà amb un espai que portarà el nom de Johan Cruyff, tot i que ha assegurat que no es decidirà a curt termini. “Ho mereix, perquè el que és avui el Club no seria possible sense la seva figura”, ha afegit.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();